Mohawk Foreign Aquisitions achiziţionează companiile KAI Ceramics SRL şi Progress Ceramics SRL din România

Consiliul Concurenţei a anunţat azi, 25 martie 2015, că analizează concentrarea economică ce se va realiza prin dobândirea controlului de Mohawk Foreign Aquisitions S.À R.L. Luxembourg asupra Advent KAI Luxembourg Holding S.À R.L. şi a companiilor KAI Ceramics SRL şi Progress Ceramics SRL din România.

Kai GroupMohawk Foreign Aquisitions S.À R.L. Luxembourg face parte din Grupul Mohawk a cărui activitate se desfăşoară în domeniul comercializării de covoare, pardoseli laminate şi din lemn şi pardoseli ceramice. În România, Grupul Mohawk este prezent pe segmentul comercializării de plăci ceramice (gresie şi faianţă).

Compania achiziţionată este parte a Grupului KAI, care, în România, operează exclusiv pe piaţa comercializării de plăci ceramice (gresie şi faianţă), prin intermediul societăţilor KAI Ceramics SRL şi Progress Ceramics SRL.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), operaţiunea propusă este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Consiliul Concurenţei este interesat de punctul de vedere al întreprinderilor terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţă.

KAI Group este cel mai mare producător de plăci ceramice din Europa de Est cu o capacitate instalată în acest moment de peste 20 de milioane mp. Prin cele două fabrici situate la doar 140 km şi respectiv 180 de km sud de Bucureşti, în Isperih şi respectiv Şumen, lângă Varna, este realizat unul din cele mai complete portofolii de faianţă şi gresie la nivel european.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,214 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Producatori » Mohawk Foreign Aquisitions achiziţionează companiile KAI Ceramics SRL şi Progress Ceramics SRL din România

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.