Leier ROM primește verde pentru a prelua compania Siceram SA

Consiliul Concurenței a anunțat azi, 27 ianuarie 2020, ca autorizat tranzacția prin care Leier ROM SRL preia compania Siceram SA.

Leier

Leier ROM SRL face parte din grupul austriac Leier şi are ca principală activitate fabricarea produselor din beton pentru construcții. În anul 2018, Leier ROM SRL a preluat Brikston Construction Solutions SA, întreprindere ce are ca principală activitate producerea și comercializarea cărămizilor și a blocurilor ceramice.

Cu o vechime de peste 100 de ani de activitate, Siceram Sighișoara are ca obiect principal de activitate fabricarea cărămizilor, țiglelor și a altor produse pentru construcții din argilă arsă.

În urma a analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Leier

Grupul Leier este activ în domeniul producției de materiale de construcții, cel imobiliar, al construcțiilor utilajelor și matrițelor, respectiv în domeniul distribuției de automobile. Grupul este unul dintre cei mai importanți producători de materiale pentru construcții din centrul și estul Europei. Chiar si înainte de anul 1989, Leier era un nume consacrat pe piețele din Ungaria și Polonia, unde vindea o largă varietate de produse, ceea ce face ca in prezent sa dispună de o experiență de peste 35 ani pe piața țărilor din blocul post-sovietic.

Grupul austriac produce o gama extinsă de materiale de construcții ce cuprinde elemente din beton pentru zidărie, învelitori și pavele din beton, prefabricate pentru sisteme de canalizări și peisagistică, o gamă largă de elemente structurale prefabricate (planșee, pereți si scări). Grupul are o largă experiență în piața de cărămizi și blocuri ceramice, având mai multe unități de producție în Europa de Est. De asemenea, compania Leier este renumitul producător al DURISOL, un material de construcție din beton cu așchii de lemn, utilizat la fabricarea elementelor fonoizolante pentru construcții ecologice sustenabile.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *