Holcim și Lafarge au înștiințat Comisia Europeană despre intenția lor de a fuziona

Producătorii de materiale de construcţii Holcim şi Lafarge au anunţat că au înştiinţat în mod oficial Comisia Europeană despre intenţia lor de a fuziona, un pas necesar pentru obţinerea aprobărilor necesare pentru crearea celui mai mare producător mondial de ciment.

Holcim-1În paralel, Holcim şi Lafarge au informat că poartă discuţii cu posibilii cumpărători ai activelor pe care au de gând să le cedeze şi că intenţionează să finalizeze fuziunea lor în prima jumătate a anului următor.

Cele două companii susţin că au avut discuţii preliminare ‘constructive’ cu executivul comunitar şi, în consecinţă, au decis să-şi ajusteze uşor planul de vânzări de active în sensul că vor păstra uzina Lafarge din Austria, dar vor vinde toate operaţiunile Holcim din Slovacia.

‘Ambele companii vor continua să analizeze dacă este nevoie de noi vânzări în domeniile unde activităţile lor se suprapun sau pentru a satisface cerinţele organismelor de reglementare’, se arată într-un comunicat de presă comun al Holcim şi Lafarge.

Printre activele pe care cele două companii intenţionează să le vândă, se numără filiala franceză a Holcim şi cea germană a Lafarge, precum şi o serie de fabrici din Austria, Ungaria, România, Serbia, Marea Britanie, Canada Filipine şi Brazilia. În total, este vorba despre active cu o cifră de afaceri de 3,5 miliarde de euro şi un total de 10.000 de salariaţi.

Anunţat în luna aprilie a acestui an, proiectul privind fuziunea dintre Holcim şi Lafarge va da naştere celui mai mare producător mondial de ciment, cu o cifră de afaceri de 34 de miliarde de euro. Însă, pentru ca această fuziune să se realizeze, este nevoie de aprobarea Comisiei Europene, precum şi a autorităţilor din domeniul concurenţei din aproximativ 15 ţări.

Sursa: AGERPRES

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *