Holcim România lansează primul ciment aditivat la sac din România

Holcim România, unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate, lansează o nouă generație de ciment, Structo Plus cu Duraditiv, un component care îmbunătățește proprietățile betoanelor și asigură durabilitatea produsului final.

HolcimNoul Structo Plus, singurul ciment aditivat din România, este un ciment Portland compozit creat de către specialiștii Holcim din România împreună cu experții Centrului de Cercetare şi Dezvoltare LafargeHolcim Lyon. Noul produs reprezintă inovația prin care compania aduce constructorilor profesioniști și beneficiarilor finali materiale de calitate comparabilă cu cele utilizate pe marile șantiere.

Introducerea aditivilor în compoziția de bază a cimentului la sac este o premieră în România, aceștia fiind folosiți de obicei în stațiile de betoane. Acest demers face parte din obiectivul de dezvoltare și inovare din strategia Holcim România, venind în sprijinul clienților cu un produs superior din punct de vedere tehnic.

Astfel, Structo Plus cu Duraditiv răspunde cerințelor de execuție tot mai stricte și nevoilor ce apar în timpul procesului de construcție, iar testele realizate în condiții extreme au arătat o creștere importantă a performanțelor betoanelor preparate pe baza lui:

50% mai puține fisuri

Duraditiv asigură o contracție redusă a betoanelor preparate cu noul Structo® Plus în comparație cu betoanele obișnuite. Prin urmare, tendința de fisurare imediat după punerea în operă este puternic redusă. Lucrările sunt mai rezistente în timp și arată mai bine.

25% rezistență inițială mai mare

Betoanele preparate cu noul Structo® Plus au viteza de întărire mult mai mare. Rezistența inițială ridicată înseamnă flexibilitate mai mare în organizarea șantierului și griji mai puține legate de condițiile meteo. Atuuri importante, ținând cont că fiecare proiect este diferit, unic și plin de provocări.

20% durabilitate crescută

O condiție esențială pentru ca o construcție să dureze este ca betonul să își păstreze proprietățile în timp. Betoanele poroase și cele susceptibile la contracții se degradează mai repede, iar apariția fisurilor conduce la degradare și probleme structurale în timp. Structo® Plus cu Duraditiv diminuează apariția fisurilor și prelungește durata de viață a construcțiilor.

15% timp mai scurt de decofrare

Elementele executate cu noul Structo Plus pot fi decofrate rapid, contribuind la accelerarea lucrărilor. Astfel executantul are oportunitatea de a contracta mai multe proiecte, în timp ce beneficiarul își reduce cheltuielile cu închirierea cofrajelor și se poate bucura de finalizarea mai rapidă a lucrărilor.

Noul Structo Plus este un ciment Portland compozit de tip 42,5 R, creat în laboratoarele Centrului Tehnic Holcim România. Produsul este bazat pe o rețetă optimizată, care încorporează Duraditiv. Noul Structo Plus poate fi folosit pentru o gamă largă de rețete de beton, de la C8/10 până la C30/37, respectiv B150 – B450.

Cimentul, disponibil în saci de 40kg și 20kg, poate fi folosit în toate aplicațiile care țin de construcția unei case: fundație, structură, grinzi, planșee, pereți interiori și exteriori, precum și pentru elemente de zidărie, pavare sau placare.

Structo Plus va fi disponibil la nivel naţional începând cu luna aprilie 2017.

Holcim România S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii, Home&Deco şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *