HeidelbergCement va deveni al doilea producător de ciment la nivel mondial

HeidelbergCement şi Italmobiliare anunţă încheierea unui acord privind achiziţia de către grupul german a unei participaţii de 45% în Italcementi, cu 1,67 miliarde de euro, în perspectiva unei oferte publice obligatorii de preluare ce urmează a fi derulată ulterior, în condiţiile aprobării tranzacţiei de către autorităţile de reglementare.

farbbeton_fraportPotrivit unui comunicat al HeidelbergCement, grupul va deveni cel mai mare jucător din lume de pe piaţa agregatelor şi al doilea producător de ciment la nivel mondial.

Preţul tranzacţiei se ridică la 1,67 de miliarde de euro, echivalentul a 10,6 euro per acţiune Italcementi, şi comportă două componente: o contribuţie în numerar şi un pachet de 7,75 până la 10,5 milioane de acţiuni HeidelbergCement, rezultate dintr-o majorare de capital realizată de grupul german şi care vor intra în posesia Italmobiliare, acţionarul majoritar al Italcementi.

Finanţarea iniţială va fi asigurată din resurse în numerar şi printr-o finanţare de tip punte în valoare de 4,4 miliarde de euro, acordată de Deutsche Bank şi Morgan Stanley.

Finalizarea tranzacţiei este prevăzută pentru anul 2016, după primirea tuturor aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare. Ulterior, HeidelbergCement va iniţia o ofertă publică de preluare a participaţiilor celorlalţi acţionari ai Italcementi, măsură obligatorie conform legislaţiei italiene.

Achiziţia marchează o extindere şi o diversificare semnificativă a prezenţei HeidelbergCement, atât pe pieţe cu tradiţie, precum Franţa, Italia, SUA şi Canada, unde grupul îşi va consolida puternic poziţia de piaţă, dar şi pe pieţe emergente cu înalt potenţial de creştere, ca India, Egipt, Maroc şi Thailanda.

În anul 2014, Italcementi a înregistrat venituri de 4,1 miliarde de euro şi un EBITDA de 649 milioane de euro. În urma tranzacţiei, HeidelbergCement şi-a revizuit ţintele financiare pe termen mediu, majorând obiectivul de venituri pentru anul 2019 de la 17 miliarde la 20 miliarde de euro şi EBITDA operaţional de la 4 miliarde la 5 miliarde de euro, pentru acelaşi orizont de timp.

HeidelbergCement este lider mondial pe piaţa de agregate şi un important jucător în domeniul cimentului, betonului şi al altor activităţi conexe, ceea ce îl poziţionează printre cei mai mari producători de materiale de construcţii din lume. Grupul are aproximativ 45.000 de angajaţi în 2.300 de locaţii, în peste 40 de ţări din întreaga lume.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *