Grupul VEKA achizitioneaza competitorul GEALAN

Grupul german VEKA, unul dintre liderii mondiali in productia de profile din PVC-U pentru ferestre si usi, a anuntat achizitia GEALAN Holding GmbH din proprietatea fondului de investitii Halder Beteiligungsberatung.

VEKA1Aceasta achizitie implica preluarea tuturor subsidiarelor si activitatilor GEALAN din Europa. Cele doua parti au agreat ca toate informatiile ce fac referire la aceasta achizitie sa fie pastrate sub stricta confidentialitate. Intregul proces de preluare se afla inca in asteptarea aprobarii autoritatilor competente.

Prin achizitia competitorului sau GEALAN – o companie a carei pozitie este recunoscuta de multi ani pe piata si care a inceput recent sa se bazeze tot mai puternic pe o strategie de diferentiere –, Grupul VEKA isi intareste pozitia competitiva in Germania, Europa si in lume. Andreas Hartleif, CEO al Grupului VEKA, declara: „In calitate de partener esential al producatorilor europeni de ferestre, trebuie sa facem fata provocarilor pietei. De aceea ne intarim pozitia concurentiala si, prin imbinarea expertizei noastre extensive in tehnologia profilelor, vom atinge un nou potential pe piata si oportunitati de afaceri. In plus, astfel vom contribuim si la consolidarea pietei de profil.”

Afacere de familie, Grupul VEKA are peste 3.600 de angajati in 25 de subsidiare pe trei continente din intreaga lume. 1.300 dintre acestia lucreaza in sediul central al companiei din Sendenhorst, Germania. Grupul VEKA a generat o cifra de afaceri de 793 de milioane de euro in 2013. La nivel international, peste 2.200 de companii specializate utilizeaza sistemele VEKA pentru a crea elemente de structura din PVC-U de cea mai buna calitate. Prin aceasta achizitie a GEALAN Holding GmbH de la fondul de investitii Halder, grupul isi va mari personalul cu 1.150 de angajati, iar cifra de afaceri anuala va atinge o valoare de peste 1 miliard de euro.

In Romania, aceasta achizitie va avea un efect pozitiv asupra celor doua companii -VEKA Romania si GEALAN Romania -, ambele avand succes pe piata locala de tamplarie. Conducerile companiilor au fost extrem de incantate de aceasta noua directie de dezvoltare. Preluarea presupune ca subsidiarele locale sa beneficieze in scurt timp de expertiza bogata, cuprinzatoare si profunda a ambelor companii in aria de extrudare, tehnologia profilelor si dezvoltarea pietei. Andreas Hartleif, CEO-ul Grupului VEKA, concluzioneaza: „Prin aceasta achizitie am accentuat inca o data puterea si insemnatatea noastra pentru industria europeana a ferestrelor. Lucram in mod constant la imbunatatirea pozitiei noastre pe o serie de piete diferite.”

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *