Dacă în urmă cu 20 de ani ferestrele din PVC au intrat pe piața din România din dorința de a ține pasul cu arhitectura modernă, în prezent s-au transformat în soluții economice și durabile care răspund necesității de economisire a energiei.
Gealan, liderul pe piața locală de profile din PVC pentru ferestre și uși, răspunde normelor Uniunii Europene referitoare la consumul energetic aproape de zero al clădirilor, prin furnizarea unor ferestre și accesorii eficiente.
Gealan oferă încă din 2014 cele mai eficiente soluții care răspund ȋntr-un mod economic cerințelor ȋnalte ale standardului de casă pasivă, chiar dacă prevederile Directivei 2010/31/UE, privind performanța energetică a clădirilor, se aplică începând cu anul 2018. De atunci, toate clădirile noi publice vor fi proiectate cu un consum energetic aproape de zero, urmând ca din 2020 cerința să se aplice și la clădirile private noi.
Alegerea corectă a tâmplăriei din punct de vedere al izolației termice se face corelând proprietățile de izolație ale componentelor principale, rama și geamul, pentru care definitorii sunt valorile coeficienților de transfer termic: Uf pentru ramă și Ug pentru pachetul de geam termoizolator. Coeficientul de transfer termic Uw se calculează în baza celor două valori și arată cât de mult izolează fereastra. Cu cât valorile Uw sunt mai scăzute, cu atât pierderile de căldură prin fereastră se diminuează.
Conform normativelor actuale în izolația clădirilor din România, o fereastră standard din punct de vedere energetic este caracterizată de Uw max=1.3 W/mpK. Pentru a obține rezultatele optime, aveți în vedere că geamul trebuie să aibă valoarea Ug max=1.1 W/mpk, iar în cazul ramei, țineți cont de o valoare de referință Uf max=1.2–1.3 W/mpk. Specialiștii recomandă ca montarea unui geam cu caracteristici ȋnalte de izolație termică să fie făcută pe rame puternic izolatoare și astfel, se vor obține ferestre performante cu valori Uw ≤ 1.1.
Performanța termoizolantă a ferestrei este determinată, în principal, de echilibrarea valorilor Uf și Ug şi nu este influențată de numărul de camere al profilului sau de folosirea profilelor cu miez reciclat. De asemenea, norma germană de calitate RAL recunoaște în egală măsura eficiența energetică a profilelor de clasa A și B, diferența dintre ele fiind dată de grosimea pereților exteriori, factor care nu reprezintă criteriu de performanță termică.
Gealan vine în sprijinul consumatorilor români cu elemente unice și inovatoare, care contribuie la atingerea performanței termice. În fruntea produselor eficiente energetic se află sistemul Futura, dezvoltat pentru a atinge cele mai bune proprietăți de izolare termică, respectând standardul de casă pasivă, în conformitate cu IFT Rosenheim. Ferestrele Gealan cu eficiență de casă pasivă reduc substanțial pierderile de energie termică și implicit, costurile de încălzire sau răcire a casei sunt minimizate. În plus, rezistența termică a ferestrei poate fi amplificată prin folosirea rulourilor și obloanelor cu permeabilitate la aer medie spre scăzută.
Mai multe informații despre eficiența și performanța energetică a ferestrelor sunt disponibile pe www.ferestrepentrucasepasive.ro.
În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.
Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.