Plăcile ceramice CESAROM au înregistrat o creștere a vânzărilor de 15% în 2020, într-o piață care a avansat cu doar 3%

Potrivit Lasselsberger Ceramics România, deținătorul brandului CESAROM și unicul producător local de plăci ceramice, brandul CESAROM a înregistrat anul trecut o creștere de 15% a volumelor și a valorilor de vânzări, de cinci ori mai mult decât creșterea totală de 3% a pieței de plăci ceramice în România. Consumul total al pieței de plăci ceramice în România s-a ridicat anul trecut la circa 40 de milioane de metri pătrați.

cesarom

Peste 20% din totalul volumelor vândute anul trecut pe plan local sunt produse în România, la fabrica SANEX S.A. din Cluj-Napoca a grupului Lasselsberger. În 2020, producătorul român a vândut aprox. 8 milioane de metri pătrați de gresie și faianță pe piața românească. Din datele oferite de companie, plăcile ceramice cu cel mai mare consum în România sunt plăcile CESAROM în format 60 x 30 cm.

Țările din care au fost importate cele mai mari volume de gresie și faianță

Conform datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS), Spania și Bulgaria au fost țările din care au fost importate cele mai mari volume de gresie și faianță în România în 2020. Din punct de vedere al prețurilor, din Bulgaria s-au importat plăci ceramice la cel mai mic preț pe metrul pătrat.

Totodată, potrivit rapoartelor INS, volumele importate de România anul trecut arată un trend crescător spre achiziții din India și țări cu tradiție precum Spania. De cealaltă parte, volumul importurilor din Italia și Turcia au scăzut în 2020 cu până la 10% comparativ cu 2019.

„Datele ne confirmă încă o dată faptul că brandul CESAROM este prima alegere a românilor atunci când vor să achiziționeze plăci ceramice. Chiar și în contextul pandemiei, piața de plăci ceramice a continuat să crească, ceea ce arată că românii sunt preocupați să acorde atenție designului și spațiului în care locuiesc. În același timp, se confirmă trendul observat din anii trecuți, conform căruia piața românească a continuat și în 2020 să importe volume semnificative de gresie și faianță la prețuri mici și, în mare parte, la o calitate îndoielnică față de produsele locale”, a declarat Sergiu Apolzan, Director de Vânzări al Lasselsberger Ceramics România.

CESAROM

CESAROM, liderul pieţei româneşti de gresie şi faianţă este unul dintre brandurile cu tradiţie din România, având o istorie de aproape 60 de ani. CESAROM se produce în fabrica Sanex SA din Cluj-Napoca, companie care a devenit, începând cu anul 2004, membră a grupului austriac Lasselsberger GmbH, lider în producţia europeană de plăci ceramice (gresie, faianţă şi decoruri ceramice).

În prezent, capacitatea totală de producţie din cadrul fabricii Sanex SA din Cluj-Napoca se ridică la peste 8 milioane de metri pătraţi anual, SANEX SA comercializând o gamă variată de modele de gresie, faianţă şi plăci decor.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *