Accesoriile de termoreglare a centralelor termice reduc cu 25% consumul de gaze și energie electrică

Utilizarea echipamentului de încălzire a locuinței împreună cu accesoriile de termoreglare aferente reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de reducere a consumului de gaze și energie electrică, potrivit specialiștilor Ariston Thermo România.

AristonLiderul pieței locale de centrale termice și boilere electrice, prin folosirea accesoriilor de termoreglare dotate cu tehnologie de conectivitate, economiile pot ajunge până la 25% din valoarea facturilor.

Funcționarea eficientă a centralei pentru obținerea unui randament ridicat și a unui consum cât mai mic reprezintă o prioritate pentru cei mai mulți utilizatori de centrale termice din România. Așadar, datorită costurilor reduse oferite de această modalitate de control a temperaturii, majoritatea celor care optează pentru instalarea unei centrale termice pe gaz achiziționează și accesoriile de termoreglare aferente.

Pe măsură ce tehnologia intră tot mai mult în viețile și casele oamenilor, folosirea acesteia, inclusiv la nivelul centralelor termice, reprezintă un pas firesc pentru a spori confortul utilizatorilor. Accesoriile de termoreglare reprezintă una dintre soluțiile eficiente și intuitive în acest sens, o provocare constantă de a oferi clienților o experiență cât mai bună în utilizarea sistemului de încălzire. De asemenea, montarea acestora poate aduce economii substanțiale la facturi”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Cele mai căutate accesorii de termoreglare din portofoliul Ariston sunt sondele de interior, cele de exterior, precum și unitățile ce permit controlul prin internet a centralei termice, respectiv cele conectate la aplicația Ariston NET. Astfel, cu ajutorul aplicației, utilizatorul are posibilitatea de a monitoriza și gestiona sistemele de încălzire și producere de apă caldă menajeră din mai multe locații, respectiv de a porni sau opri de la distanță centrala, de a seta temperaturi diferite în fiecare cameră din locuință ori de funcționa în patru moduri prestabilite, pentru o utilizare cât mai simplă.

Așadar, prin intermediul aplicației Ariston NET, centrala poate fi setată pe modurile iarnă, oprire cu activarea funcției anti-îngheț, vară sau vacanăi. De asemenea, prin activarea funcției Auto, centrala va funcționa conform temperaturilor din exteriorul și interiorul locuinței, optimizându-se în timp real și reducând semnificativ consumul de energie. O altă funcționalitate importantă este programarea zilnică și săptămânală, în funcție de programul și stilul de viață al utilizatorilor.

În plus, aplicația va transmite în timp real o notificare proprietarului referitoare la orice schimbare în modul de funționare a centralei. Nu în ultimul rând, Ariston Net aduce aminte utilizatorului și de momentul potrivit pentru revizia centralei, generând totodată rapoarte legate de consumul de energie. Conform reprezentanților Ariston, prin folosirea accesoriilor de termoreglare conectate la aplicația Ariston NET, economiile pot ajunge până la 25% din valoarea facturii.

Potrivit datelor companiei, odată cu trecerea la centrale în condensare, accesoriile de termoreglare sunt tot mai căutate de către clienți. Printre principalele avantaje ale utilizării acestora se regăsesc reducerea consumului de gaze și energie electrică, precum și creșterea confortului în spațiile locuite. Astfel, prin intermediul informațiilor oferite despre temperatura exterioară și cea interioară, acestea completează cadrul optim de funcționare al centralei la o eficiență maximă.

Toate tipurile de centrale acceptă astfel de dispozitive, iar procedura de instalare a accesoriilor de termoreglare este foarte simplă. Datorită sistemului plug & play, centrala recunoaște accesoriul montat și își va adapta modul de funcționare după acesta.  În ceea ce privește costurile, acestea pornesc de la 100 de lei pentru un termostat simplu sau o sondă de exterior și pot ajunge până la 900 de lei, în cazul celor controlate prin intermediul aplicațiilor mobile.

Începând cu anul acesta, Ariston oferă clienților soluții pentru controlul a maximum 6 zone cu ajutorul unor accesorii ce pot fi combinate, integrate și comandate prin aplicația Ariston NET. Printre acestea regăsim sondă de interior CUBE (cu fir), sonda de interior Cube wireless (fără fir), sondă de interior cu conectare la Internet CUBE’S NET (cu fir), modul de control a două zone cu fir și fără fir, modul de control a trei zone cu fir, modul de control a 6 zone cu fir și fără fir, sondă de exterior cu fir.

În ceea ce privește setarea temperaturii adecvate în locuințe, cu accent pe utilizarea eficientă, durabilă și economia sistemului de încălzire, specialiștii Ariston recomandă reglarea temperaturii la 22 de grade pentru zi și 19 grade pentru noapte.

Ariston Thermo România

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre liderii internaționali în producția și furnizarea unei game complete de echipamente și servicii destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră.

Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale și de pardoseală, în condensare, boilere electrice și indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiționat și panouri solare, sub brandurile Ariston, Chaffoteaux și Elco.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, scule şi unelte.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *