Târgul Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii – BIFE-SIM începe pe 10 septembrie

Peste 325 de firme din industria mobilei, din care 110 producători români, vor participa, în perioada 10 – 14 septembrie, la Târgul Internaţional de Mobilă, Echipamente şi Accesorii – BIFE-SIM, a declarat joi, Cătălin Trifu, director general al Centrului Expoziţional Romexpo, coorganizator al BIFE-SIM, într-o conferinţă de specialitate.

BIFE-SIM,,BIFE-SIM a fost prima manifestare expoziţională organizată la Romexpo după 1990. A fost primul târg specializat din România, organizat începând cu anul 1992. În 2014, remarcăm o creştere de 10% a expoziţiei, atât ca număr de expozanţi, cât şi ca spaţiu expoziţional închiriat. Majoritatea producătorilor vin din România, dar vor fi prezente şi nume recunoscute din Italia, Germania, Spania, Ucraina, Bulgaria, China, Danemarca, Republica Moldova, Polonia, Turcia”, a spus Cătălin Trifu.

Suprafaţa expoziţională a BIFE-SIM 2014 este de peste 30.000 de metri pătraţi.

,,Producţia de mobilă este destinată, în prezent, în principal exportului. În 2013, am exportat 81,9% din producţia care s-a ridicat la 2,025 miliarde euro, ceea ce înseamnă că pe piaţa internă nu am avut vânzare. Pentru 2014, ne aşteptăm la un export de 75% din producţie, ceea ce arată că balanţa începe să se echilibreze. Principalele ţări în care exportăm sunt Germania, Franţa, Austria, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Spania, Polonia”, a precizat Aurica Sereny, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Mobila din România.

În prezent, în industria mobilei lucrează circa 67.700 de salariaţi.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *