Săptămâna nZEB Constanța – un eveniment ce pune încă un oraș pe harta construcțiilor nZEB, Constanța

Prezentă pentru prima dată la Constanța, Caravana nZEB Roadshow a unit zeci de specialiști, producători și distribuitori de produse destinate construcțiilor eficiente energetic.

nzeb

Constanța, un nou oraș pe harta nZEB

Constanța, un oraș de dimensiuni medii, dar cu un potențial comercial ce nu trebuie ignorat, se bucură de prezența unor firme locale de renume la nivel internațional și național în domeniul construcțiilor. Un oraș ce are potențial în primul rând datorită poziționării geografice, a găzduit Săptămâna nZEB, un eveniment destinat construcțiilor nZEB.

Caravana a pornit de la un proiect implementat la nivel european ce unește organizații din Bulgaria, Grecia, Croația, Italia și România.

În România, Caravana nZEB a pornit în luna iulie 2021 de la București și a continuat cu evenimente ce au avut o evoluție ascendentă ca impact la Brașov, Iași și Cluj-Napoca în 2022, respectiv la Timișoara în 2023. În urma succesului înregistrat, evenimentul s-a bucurat de o continuare la București în noiembrie 2023, unde a fost obținută o reacție pozitivă a publicului, mii de vizitatori fiind prezenți la cel mai mare eveniment de la București dedicat construcțiilor viitorului .

Seria de evenimente

Evenimentul din acesta weekend de la Constanța a fost cel de-al șaptelea eveniment din seria de evenimente Săptămâna nZEB și a avut ca obiectiv principal promovarea principiilor, soluțiilor și tehnologiilor pentru clădiri cu nivel ridicat de eficiență energetică.

Săptămâna nZEB Constanța, eveniment organizat de Clusterul Pro-nZEB și co-organizat de ZEBRO, a unit specialiști din mediul academic, arhitecți, ingineri, ce au efectuat dezbateri, prezentări la scenă și demonstrații practice pe subiecte legate de construcțiile eficiente energetic.

Membri ai Clusterului Pro-nZEB sau Activiști nZEB, cei prezenți în calitate de expozanți, moderatori sau specialiști în domeniul construcțiilor, au oferit consultanță gratuită tuturor vizitatorilor prezenți la eveniment.

Cred că un viitor sustenabil începe azi. Asta încercăm să comunicăm prin tot ce facem la ZEBRO România. Prin Săptămâna nZEB Constanța ne-am dorit să facem cât mai cunoscut conceptul nZEB: nearly zero energy building. Omenirea și planeta sunt în continuă schimbare.

La fel și spațiile în care locuim sau muncim, ne relaxăm sau socializăm. Nu știu cum vor arăta orașele viitorului, dar aș putea spune că mi-aș dori, la modul ideal, să fie orașe verzi, orașe în care clădirile să producă energie în loc să consume. Orașe cu clădiri sustenabile și cu oameni care construiesc responsabil.

Case cu confort sporit și consum de energie scăzut. Cred că promovarea conceptului de clădiri nZEB astăzi în România este un pas mic pentru împlinirea acestui vis. Suntem cu toții arhitecții propriilor noastre vise, dar ce frumos este când ne adunăm să fim arhitecții unui singur vis: un viitor mai sustenabil și mai frumos.” Emilian Grigore Fondator ZEBRO

nzeb

ZEBRO

ZEBRO este o companie care, prin intermediul inițiativelor derulate și a platformelor din portofoliul său, își propune promovarea noilor standarde din domeniul construcțiilor din România. ZEBRO furnizează soluții inovatoare pentru clădiri cu consum de energie aproape de zero (nZEB). Cu ajutorul platformelor și a inițiativelor sale, ZEBRO aduce sustenabilitatea în prim-planul industriei de construcții.

Clusterul Pro-nZEB este o asociație non-profit care are ca scop promovarea conceptului de clădire cu un consum de energie aproape egal cu zero. Principalele obiective ale Clusterului Pro-nZEB sunt promovarea de produse și soluții tehnologice competitive destinate clădirilor noi și existente și răspândirea numărului de construcții eficiente energetic la noi în țară.

Pe agenda evenimentului au fost prezentări la scenă și demonstrații practice realizate de specialiști, cadre didactice din mediul universitar, reprezentanți ai companiilor ce produc sau comercializează produse, tehnologii sau soluții destinate construcțiilor. În fiecare din cele 3 zile de eveniment, cei prezenți la scenă au dezbătut subiecte ca: necesitatea implementării standardelor nZEB în contextul socioeconomic actual, certificarea competențelor, dezvoltarea imobiliarelor nZEB, finanțarea caselor și posibilitatea implementării standardului nZEB în România.

În zona destinată demonstrațiilor practice au avut loc realizarea de zidării termoizolante, montaje ale precadrelor pentru ferestre și uși, dar și lipiri, prinderi și străpungeri pentru etanșarea la aer în zone dificile ale casei. Vizitatorii au beneficiat de consultanță specializată pentru proiectele lor de construcții și totodată au putut testa produse premium la standurile din cadrul evenimentului.


Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.bricoretail.ro/newsletter

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *