Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții din România organizează un Forum Național în cadrul Construct Expo 2018

Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții din România, în colaborare cu Romexpo, propune organizarea unui Forum Național în data de 8 Martie 2018, în cadrul Construct Expo 2018, având tema: „O strategie sustenabilă a industriei construcțiilor pentru 2020-2025”.

Construct ExpoÎntr-o economie cu un ritm de creștere de 7% anual, cum a avut România în anul 2017, apare ca un paradox situația scăderii continue a domeniului construcțiilor, iar după 3 trimestre de scădere industria construcțiilor din România este în recesiune tehnică, conform ultimelor raportări ale Institutului Național de Statistică.

În ultimii 3 ani bugetul pentru investiții publice a fost drastic redus pentru sectorul construcțiilor. La nivel guvernamental nu există nicio formă organizatorică care să se ocupe de domeniul industriei construcțiilor. Nu există la nivel național o strategie privind domeniul construcțiilor, fiecare entitate administrativă a statului român ocupându-se strict de construcțiile și investițiile din domeniul ei.

Numărul de firme care se înființează sau intră în insolvență în fiecare an este destul de mare și nu există în acest moment o modalitate de a certifica oficial capabilitățile tehnico-economice ale acestor firme. Patronatele din domeniu au început să ridice problema forței de muncă calificate corespunzător și a impredictibilității corelării ei cu necesitățile reale ale României, fiind în situația de a importa chiar și forța de muncă din diverse țări.

Ca un prim pas în vederea remedierii acestei situații, Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții din România, în colaborare cu Romexpo, propune organizarea unui Forum Național în data de 8 Martie 2018, în cadrul Construct Expo 2018, având tema: ”O strategie sustenabilă a industriei construcțiilor pentru 2020-2025”.

Acest forum va reuni reprezentanții celor  mai  importante domenii de activitate din industria construcțiilor: materialele de constructii, echipamentele de constructii, constructorii, dezvoltatorii, precum și domeniul creației, proiectării și certificării construcțiilor.”, a declarat Claudiu Georgescu, președinte al APMCR.

Fiecare din cei prezenți va putea să indice cu precizie, în aria sa de competență, simptomele actualei situații și să aibă puncte de vedere privind modalitățile de rezolvare a acestor probleme.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, mobilier, scule şi unelte

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,222 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Evenimente » Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții din România organizează un Forum Național în cadrul Construct Expo 2018
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.