Concluzii, cifre, imagini și video după EXPO DIY 2023 – Smart Green Home, târgul profesional care a avut loc în perioada 28 – 29 iunie 2023

EXPO DIY 2023 – Smart Green Home, singura expoziție B2B din România dedicată produselor din categoriile bricolaj, materiale construcții, amenajări interioare, instalații și grădină, cu focus pe soluții și produse „verzi”, care a avut loc în perioada 28 – 29 iunie 2023, la Universitatea Politehnica din București, prezintă concluziile ediției din acest an, cifre, imagini și povestea video. Save the date 26 – 27 iunie 2024, perioadă când va avea loc cea de-a 3-a ediție a EXPO DIY – Smart Green Home, la Universitatea Politehnica din București.

A doua ediție a evenimentul EXPO DIY 2023 – Smart Green Home a fost organizată de BricoRetail.ro, publicația B2B dedicată sectoarelor DIY, Home Improvement & Garden.

EXPO DIY 2023

GALERIE FOTO – ziua 1

GALERIE FOTO – ziua 2

Video TikTok

Instagram

Cifrele ediției EXPO DIY 2023 – Smart Green Home:

 • suprafața expozițională de 3.000 de mp (dintre care 800 de mp outdoor și 2.200 indoor), o suprafață triplă față de ediția anterioară
 • 96 de standuri
 • 30% dintre expozanți au fost din alte țări din Europa: Polonia, Italia, Germania, Franța, Grecia și Serbia
 • peste 250 de participanți din partea partea partenerilor și expozanților
 • 65 de companii – parteneri și expozanți
 • 380 de vizitatori în cele 2 zile de expoziție: buyeri și category manageri din retail & eCommerce, directori de achiziție din companii de distribuție, manageri și owneri din companii de construcții, arhitecți și designeri
 • total – cca. 650 de participanți în ediția din acest an
 • cca. 100 de întălniri de business prestabilite între buyeri și parteneri/ expozanți

Save the date: 26 – 27 iunie 2024 pentru EXPO DIY 2024 – Smart Green Home

„Suntem foarte mulțumiți de cum a crescut târgul de la un an la altul. Am reușit să triplăm suprafața expozițională față de anul trecut, pe fondul interesului în creștere, dar și pentru că am avut mai mult timp la dispoziție pentru organizare, ediția din acest an fiind lansată încă de la începutul lunii noiembrie 2022.

Succesul și dimensiunea EXPO DIY 2023 – Smart Green Home s-au datorat și locului de desfășurare – Universitatea Politehnica din București, situată în cel mai mare campus universitar din România, unde ne dorim să avem continuitate atât pentru ediția din 2024, pe o suprafață și mai mare, cât și pentru cele viitoare.

Așadar, save the date 26 – 27 iunie 2024, Universitatea Politehnica din București, pentru cea de-a treia ediție a EXPO DIY – Smart Green Home,” a declarat Claudiu Ciobanu, co-founder & editor coordonator Retail FMCG Media, din care face parte și publicația BricoRetail.ro, organizatorul expoziției EXPO DIY 2023 – Smart Green Home.

Mai multe detalii despre ediția din 2024 la contact@expo-diy.com sau tel. 0720120456

Smart Green Home

„EXPO DIY – Smart Green Home și-a păstrat și în acest an conceptul Smart Green Home, prin care am reușit să atragem și mai mulți expozanți cu produse și soluții verzi, precum panouri fotovoltaice, panouri solare, acoperiș solar, invertoare, baterii de stocare a energiilor verzi, accesorii din această arie, sisteme de purificare a apei, pompe de căldură, tehnologii de iluminat cu LED-uri, materiale de construcții ecologice, sisteme ecologice de izolație și o ofertă foarte generoasă de produse și soluții smart home.

Pe lângă prezentarea unor astfel de produse și soluții, rolul expoziției este și acela de a informa și educa factorii de decizie din industrie cu privire la importanța protejării mediului și a adopției de practici durabile în construcția și amenajarea caselor,” a completat Claudiu Ciobanu.

Vizitatori

„EXPO DIY – Smart Green Home tinde să devină singurul reper din această parte a Europei, în zona de târguri profesionale dedicate acestei nișe. Anul acesta am avut 30% dintre expozanți din alte țări din Europa: Franța, Italia, Polonia, Grecia, Germania și Serbia, la care s-au adăugat producători și importatori din România plus reprezentanțe locale ale unor cunoscute branduri internaționale.

De asemenea, am avut și reprezentanți buyeri ale unor mari companii din Italia și Benelux, care au pus bazele unor viitoare parteneriate pentru mai mulți producători din România, o oportunitate pentru aceștia să se extindă și în alte piețe din Europa.

EXPO DIY – Smart Green Home rămâne un eveniment B2B închis, doar pentru profesioniștii din industrie. Pe lângă vizitatorii din zona comercială – buyeri, category manageri și directorii de achiziții din retail, eCommerce și distribuție, am adăugat în acest an și manageri din companii de construcții, arhitecți și designeri pentru că aceștia din urmă influențează cu ce materiale și în ce mod se construiește în România,” a declarat Alina Ciobanu, co-founder Retail FMCG Media – BricoRetail.ro.

Parteneri și expozanți EXPO DIY 2023 – Smart Green Home

 • Green Project – partener HOME
 • Dolinex, Riviera Works (cu brandurile TOTAL și Wolfson), SKIL și Agenția Poloneză de Investiții și Comerț (The Polish Investment and Trade Agency) – parteneri SMART, care are un pavilion format din 8 companii din Polonia: Gerlach, Appartme, Letniskowo, PE-FLEX, Dospel, Elmarco, FHU WEKTOR și Sanok Rubber
 • DAXI, Somfy, Recicleta (un program Viitor Plus), Vectra Eurolift Service, Gun Media, AOSOM, Update Advertising, METIGLA și Steinel – parteneri GREEN
 • Einhell, Villager, NOVALIA SA, Klintensiv, Temad, Ergo Solar (Polonia), Golden Fish (cu brandul Micul Fermier), SCS Sentinel (Franța), DEDRA (Polonia), RURIS, Kuchinox (Polonia), Homplex, Meesenburg, STIHL, Honest General Trading (cu brandurile Evotools și Evosanitary), SALUS Controls, Idea Group (Italia), Ortosil, Procema Perlit, Lifestyler, Mongardi (Italia), Darcom Energy, Positec Group (Germania) – cu brandul CAT (Caterpilar), Schuller Eh`Klar, Agroflora (Grecia), Color Expert, Aquaphor, Topex Tools România, Zaharia Com, Servicii Publice, M& M Marketing (cu brandul S-A-E), Innovart și NophaDrain Romania – expozanți.

Alți parteneri:

 • Green Art Innovation Partner – Daniel Zlota – Creator de artă sustenabilă
 • Visual Partner – GÉPBÉR-Színpad
 • Wine Partner – brandul de vin Caii de la Letea
 • Catering Partner – Happy Friday
 • Coffee Partner – Strauss Coffee Professional
 • Beer Partner – Carlsberg LUMA
 • Hostess Partner – Media Models
 • Refreshment Partner – Coca-Cola
 • Partener de răcorire – Siviero Maria
 • Snack Partner – Managis Bio

Oferta expozițională, pe categorii de produse

B2B Meetings

Două elemente importante diferențiază EXPO DIY – Smart Green Home de celelalte evenimente expoziționale din România: caracterul B2Bun eveniment de business inchis la care participă doar profesioniștii din domeniu și B2B Meetings, platforma de tehnologie atașată evenimentului, care are rolul de a programa întâlniri de business între vizitatori și expozanți, în cele două zile ale expoziției.

„B2B Meetings by BricoRetail.ro este platforma atașată evenimentului EXPO DIY – Smart Green Home și a avut și în cadrul acestei ediții un rol foarte important, fiind locul de întâlnire al cererii și ofertei de produse din sectoarele de DIY, Home Improvement & Garden, mai exact locul în care expozanții și partenerii târgului au putut cere și prestabili întâlniri cu buyerii vizați.

Acest proces premergator evenimentului a ajutat foarte mult în eficientizarea vizitelor în cadrul expoziției, iar numărul de întâlniri avute la târg a crescut exponențial cu întreaga creștere adusă de această ediție.

Din feedback-ul obținut până acum, întâlnirile au fost fructificate conform așteptărilor, iar platforma în sine a crescut simțitor de la un an la altul. În afara EXPO DIY – Smart Greedn Home, platforma poate fi utilizată cu același scop tot timpul anului, furnizorii de produse putându-și alege un număr de întâlniri pe care le pot cere buyerilor, iar acestea se vor desfășura în mediul online,” a declarat Andreea Burlacu – Project Manager B2B Meetings by BricoRetail.ro.

Înregistrează-te ca furnizor sau buyer pe B2B Meetings

 

EXPO DIY 2023 – Smart Green Home

EXPO DIY 2023 – Smart Green Home este un eveniment expozițional B2B organizat anual de BricoRetail.ro, publicația de business care acoperă toate categoriile de produse din sectoarele DIY, Home Improvement & Garden, parte din Retail FMCG Media, din care mai fac parte publicațiile de business retail-FMCG.ro și ElectroRetail.ro.

EXPO DIY 2023


Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.bricoretail.ro/newsletter

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Un comentariu la „Concluzii, cifre, imagini și video după EXPO DIY 2023 – Smart Green Home, târgul profesional care a avut loc în perioada 28 – 29 iunie 2023”

 1. Pingback: EXPO RETAIL 2024 – Digital, Green & Tech (25 – 26 septembrie), expoziția B2B dedicată tehnologiei și echipamentelor pentru retail & eCommerce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *