Concluzii după evenimentul Buyer Point, ce a avut loc la Milano, în perioada 17 – 18 mai 2022

În perioada 17 – 18 mai 2022, a avut loc la Milano cea de-a 18-a ediție a evenimentului internațional expozițional Buyer Point, un eveniment care pune față în față, într-o singură zi și într-un singur loc, cererea cu oferta de produse din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening. Publicația BricoRetail.ro este partener Buyer Point încă din 2014, un eveniment organizat de compania italiană Collins Publishing Group. Din România a participat o delegație de 50 de buyeri.

Buyer Point

Dintr-un total de aproape 1.000 de participanți la Buyer Point 2022, un procent de 25% dintre aceștia au fost reprezentanți din alte țări decât Italia, mai exact din: Belgia, Franța, Grecia, Israel, Lituania, România, Elveția, Turcia și Ucraina. România a avut în acest an o delegație de 50 de persoane – buyeri, directori de achiziție, owneri de business – din companii de retail, eCommerce și de import & distribuție din România.

Din punct de vedere expozanți, pe o suprafață de aproximativ 4.000 de mp, au fost disponibile 150 de standuri.

Sunt cifre impresionante având în vedere că, pe lângă expozanți și parteneri, vizitatorii sunt doar profesioniști în achiziții (buyeri/ directori de achizitie), care participă doar în baza unei invitații din partea organizatorilor și a partenerilor evenimentului Buyer Point, precum publicația BricoRetail.ro, iar în plus, evenimentul se organizează după o pauză de doi ani, în contextul pandemiei.

Una dintre principalele concluzii după eveniment a fost tendința, din ce în ce mai puternică, de limitare a importurilor din Est, în favoarea importurilor din Europa, cu siguranță, cu costuri mai ridicate de achiziție, dar cu o calitate mai mare și un cost de transport mai avantajos.

Imagini de la eveniment

Din România, la evenimentul Buyer Point 2022 au participat companiile:

Va așteptăm la ediția Buyer Point din mai 2023

Următoarea ediție a evenimentului Buyer Point se va desfășura în mai 2023 (data exactă urmează a fi anunțată).

Dacă vrei să faci parte din delegația României la Buyer Point 2023, trimite un e-mail la adresa revista@bricoretail.ro și vei primi mai multe amănunte. Locuri limitate!

De ce să participi?

 • ai 2 zile full de expoziție & networking în care vei întâlni sute de producători potriviți pentru businessul tău
 • ai acces la platforma online dedicată evenimentului în care vei descoperi expozanții și alți producători participanți la eveniment
 • ai parte de întâlniri B2B one-to-one, programate anterior
 • participi la o cină oficială pentru buyeri și expozanți care facilitează un network de calitate
 • devii parte din comunitatea de business BricoRetail.ro, care participă la diferite evenimente din România și din alte țări
 • organizatorii pun toate aceste lucruri la dispoziție gratuit pentru buyeri deoarece doresc dezvoltarea afacerilor în România și în alte piețe europene.

Cine poate participa?

 • buyerii din retailul DIY, Home Improvement & Gardening specializat
 • buyerii din retailul FMCG sau retailul Electro&IT de pe categoriile de home&garden, home&deco, DIY, bricolaj, scule şi unelte, menaj, electrice, instalaţii, mobilă și accesorii etc
 • buyerii din retailul online specializat
 • buyerii din retailul online care dețin categorii DIY, Home Improvement, Gardening
 • directorii de achiziţii din companiile de import & distribuție din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening

Detalii legate de înregistrarea la eveniment sau alte informații, la adresa revista@bricoretail.ro sau la tel. 0754.331.043.


Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.bricoretail.ro/newsletter

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *