România a avut, în luna iulie, a doua cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din zona UE

Slovacia şi România au avut cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii dintre toate statele membre ale Uniunii Europene, în iulie 2015, comparativ cu perioada similară din 2014, conform Oficiului european de Statistică (Eurostat).

LafargeLa nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcţii au urcat în iulie cu 2,3%, iar în zona euro s-a înregistrat un avans de 1,8%.

În rândul statelor membre, lucrările de construcţii au înregistrat cele mai mari creşteri în Slovacia (23,4%), România (15,1%) şi Cehia (14,1%) iar cele mai semnificative scăderi au fost în Slovenia (- 14%), Franţa (- 3%) şi Marea Britanie (- 2,3%).

În iulie 2015, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au înregistrat o creştere de 0,7% în Uniunea Europeană şi de 1% în zona euro.

În rândul statelor membre, lucrările de construcţii au înregistrat cele mai mari creşteri în Suedia (4,2%), Germania (3,2%), Polonia (2,2%), Cehia (1,9%) şi România (1,4%) iar cele mai mari scăderi au fost în Ungaria (- 3%), Slovenia (- 2,8%) şi Marea Britanie (- 1,3%).

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *