Retailerul de mobilă kika România a vândut produse în valoare de 100.000 de euro în cadrul unei licitații organizate în magazin

Retailerul de mobilă kika România a organizat o licitație cu vânzare pentru peste 300 de produse din magazin, ultimele bucăți din colecțiile vechi. Articolele astfel vândute – birouri, scaune, mese, bucătării sau chiar livinguri complet echipate, canapele, paturi, pernuțe, tabureți, veioze, covoare – au putut fi achiziționate chiar si cu discount de până la 90% din prețul inițial.

Lars-Lund-country manager kika Romania, Creatia &Serbia 3Această acțiune face parte din strategia kika de fidelizare a clienților, de creștere a traficului în magazin și de consolidare a poziției companiei pe piața amenajărilor interioare.

“Cu ocazia soldării am dorit să organizăm un eveniment deosebit și ne-am gândit la o licitație cu vânzare. kika este primul magazin de mobilă și decorațiuni care a organizat un astfel de eveniment și ne-am bucurat că am vândut 90% dintre produsele alocate acestui eveniment. Iar pentru că ne dorim să creăm clienților experiențe plăcute și de neuitat în timpul cumpărăturilor, am decis să creștem partea de entertainment. Cu siguranță magazinul kika România va mai organiza pe viitor evenimente inedite.”, a declarat Lars Lund, Country Manager kika România, Croația și Serbia.

În cadrul licitației, de exemplu, un living al unui furnizor premium, format din trei piese care a avut prețul de vânzare de 10.400 de lei, a fost licitat pentru suma de 650 de lei (preț de achiziție), în timp ce un colțar de bucătărie care inițial avea prețul de 8.290 de lei a fost vândut în cadrul licitației cu 1.000 de lei.

În medie, produsele au fost cumpărate cu reduceri cuprinse între 50-90%, cel mai mare discount fiind obținut pentru saltele și perne de grădină. Cel mai accesibil produs a avut prețul de pornire de 10 lei, pentru scaune și perne, iar produsul pentru care s-a licitat cel mai mult și a avut prețul de achiziție cel mai ridicat de 4.000 lei, fiind o canapea care a pornit de la 1000 de lei în cadrul licitației deși prețul de magazin era 6.290 lei.

Licitația a fost strânsă, cu atât mai mult cu cât 50% dintre cei înscriși au fost prezenți în ambele zile ale evenimentului. Clienții magazinului s-au amuzat pe seama „luptei” pentru produsele preferate. De altfel, au luat în serios licitația, petrecând ore în și pentru licitarea produsului dorit. Astfel, produsele pe care consumatorii le-au dorit dar au amânat să le cumpere au putut deveni ale lor într-o sesiune de licitație ce s-a desfășurat timp de două zile.

Românii pun tot mai mult accent pe distracție și amuzament acasă, concentrându-se pe investiții în amenajarea bucătăriilor, a livingului, băii sau holului. De aceea, cele mai licitate produse au fost canapelele, mesele de bucătărie extensibile dar și mobilierul de exterior.

Participarea a fost gratuită, singura condiție fiind înscrierea în baza unui formular cu două ore înainte de începerea licitației.

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *