În mai puțin de 2 luni, Praktiker va deschide magazine în Giurgiu și Târgu-Jiu: Obiectiv Praktiker: 45 de magazine în 2 ani

Praktiker România a încheiat primul semestru al anului 2014 cu un profit operaţional de aproape 12 milioane lei, potrivit unui comunicat al companiei.

Praktiker„După preluarea de către omul de afaceri de origine turcă, Omer Susli, la sfârşitul lunii februarie 2014, Praktiker a început un program de restructurare a companiei şi de repoziţionare a brandului Praktiker pe piaţa de DIY (do-it-yourself). Luna aprilie a reprezentat startul creşterii pentru Praktiker România şi a adus un profit operaţional pozitiv pentru prima jumătate a anului 2014.

Astfel, la numai trei luni de la preluarea companiei, profitul operaţional pentru al doilea trimestru al anului 2014 a crescut cu 44 milioane lei faţă de primul trimestru al aceluiaşi an şi cu 37 milioane de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, se spune în comunicat.

Potrivit companiei, această îmbunătăţire semnificativă a rezultatelor financiare se datorează în principal optimizării de costuri pe servicii şi utilităţi şi renegocierilor ce au privit atât contractele de chirie cu proprietarii, cât şi contractele cu furnizorii de marfă şi servicii, obţinând preţuri de achiziţie şi termene de plată mai bune.

Trendul în vânzări şi profitabilitate s-au îmbunătăţit vizibil în ultima perioadă, compania Praktiker înregistrând creşteri în vânzări în medie de peste 10% faţă de 2013.

„Până la finele anului 2014, suntem încrezători că vom reuşi să ne repoziţionăm ca un Praktiker primitor şi creativ. Intenţionăm să creştem profitabilitatea magazinelor existente, ba mai mult ne dorim ca în următorii 2 ani să extindem reţeaua la 45 de magazine. În mai puţin de 2 luni, vom deschide magazine în Giurgiu şi Târgu-Jiu” , a declarat Omer Susli, proprietar Praktiker.

În prezent, compania are 27 de magazine în 23 de oraşe din ţară. Oferta Praktiker România cuprinde peste 40.000 de produse, incluzând: materiale de construcţii, decoraţiuni pentru interior şi exterior; produse sanitare; mobilă; electronice şi electrocasnice; produse pentru grădinărit.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *