Magazinul Mobexpert Militari devine prosumator cu ajutorul unui sistem de panouri fotovoltaice montat de Axionet

Axionet IoT, companie locală de servicii și soluții Machine to Machine (M2M), Internet of Things (IoT), electro-mobilitate și producție de energie verde, anunță finalizarea unui proiect amplu în parteneriat cu Mobexpert, pentru implementarea de soluții moderne în vederea alimentării cu energie din surse regenerabile a magazinului Mobexpert Militari.  

mobexpert

974 de panouri fotovoltaice

În cadrul proiectului, Axionet a instalat 974 de panouri fotovoltaice, cu o putere de 399 kWp, pe acoperișul magazinului din Militari. Proiectul permite alimentarea unității exclusiv cu energie din energie din surse regenerabile și redirecționarea surplusului în rețeaua națională, în regim de prosumator.

Salutăm exemplul de dezvoltare durabilă oferit de Mobexpert. Această investiție oferă beneficii importante față de mediu, economii în toate etapele operaționale și accesul clienților cu mașini ecologice la stații de încărcare alimentate cu energie verde, produsă local. Pe fondul evoluției prețurilor energiei din surse clasice și a contextului geopolitic din regiune, observăm un interes crescut din partea companiilor pentru dezvoltarea de soluții proprii pentru producerea energiei. Dispunem de toată expertiza, tehnologia și echipele potrivite pentru extinderea activității pe acest segment”, a declarat Gabriel Ioniță, fondator și CEO Axionet IoT.

Alimentarea exclusivă a magazinului Mobexpert Militari cu energie verde contribuie la diminuarea cu 185 de tone a emisiilor anuale de dioxid de carbon. Acesta este un proiect finanțat exclusiv din fonduri proprii și reprezintă un pas important în sprijinirea eforturilor globale pentru protejarea mediului înconjurător. În viitor, vom dota întreaga rețea de magazine și centre de producție cu panouri fotovoltaice, cu ajutorul programului Electric UP, pentru sprijinirea financiară a întreprinderilor în instalarea sisteme de panouri fotovoltaice”, a declarat Adelina Badea, CEO Mobexpert.

Pe termen mediu, Axionet dorește să continue instalarea de panouri fotovoltaice și pe alte magazine Mobexpert din țară.

Axionet

Compania Axionet derulează un proiect similar în colaborare cu rețeaua de magazine ALTEX, unde a instalat, în 2021, peste 2.500 de  panouri fotovoltaice, cu o putere totală de peste 1MWp. În 2022, colaborarea Axionet cu ALTEX implică instalarea și punerea în funcțiune a unor centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 5 MWp, precum și stații de încărcare rapide. De asemenea Axionet a început colaborări și cu alte companii, continuând extinderea rețelei de parteneri în domeniile fotovoltaic și stații de încărcare pentru vehicule electrice.

Echipa Axionet, este formată din personal calificat și colaborează cu parteneri locali și regionali.


Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.bricoretail.ro/newsletter

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *