Vânzările globale IKEA au crescut cu 11%, în perioada august 2014 – august 2015

Vânzările globale Ikea, cel mai mare distribuitor mondial de mobilă, au urcat cu 11% în perioada august 2014 – august 2015, pe fondul îmbunătăţirii situaţiei în Europa de Sud şi a creşterii înregistrate în China şi Rusia.

Magazinul_IKEA_BucurestiVeniturile anuale au ajuns la 31,9 miliarde de euro (35,8 miliarde de dolari), a anunţat joi compania suedeză. Excluzând fluctuaţiile de curs valutar, vânzările au urcat cu 8,9% în perioada august 2014 – august 2015, în timp ce la magazinele deschise de peste un an avansul a fost de 5,1%.

„China rămâne piaţa cu cel mai rapid ritm de creştere pentru Ikea, urmată de Rusia. Şi Germania a înregistrat o creştere record, iar America de Nord a avut o evoluţie bună. De asemenea, Europa de Sud arată semne de progres”, se arată în comunicatul companiei suedeze.

Ikea Group, care operează majoritatea centrelor Ikea pe plan global, are ca obiectiv vânzări anuale de 50 miliarde de euro până în 2020, prin extinderea reţelei de magazine, a ofertelor online şi lansarea de noi colecţii. De asemenea, marile pieţe emergente, inclusiv India, ar urma să fie o sursă importantă de majorare a veniturilor grupului suedez.

IKEA este o companie de retail mobilier și decorațiuni, de origine suedeză, fondată în 1943 de Ingvar Kamprad. Retailerul, ale cărui vânzări sunt considerate un barometru al consumului mondial, are 315 de magazine în 28 de ţări, cele mai mari pieţe ale sale fiind Germania, SUA şi Franţa.

Magazinul Ikea din România a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010, a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea Ikea România a devenit parte din Ikea Group.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.   

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,216 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Home Deco » Vânzările globale IKEA au crescut cu 11%, în perioada august 2014 – august 2015
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.