Romanii au nevoie, in medie, de cca. 40 mp de gresie si faianta pentru amenajarea unei bai si a unei bucatarii

Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, românii au nevoie, în medie, de cca. 40 mp de gresie şi faianţă pentru amenajarea unei băi şi a unei bucătării într-o singură locuinţă. Astfel, cei peste 20.000 mp de plăci ceramice aflaţi pe stoc permanent în fiecare dintre cele cinci magazine Hornbach ar fi suficiente pentru placarea a 500 de locuinţe.

HB-montarea gresiei si a faiantei„În ultima perioadă am observat un interes tot mai crescut al românilor pentru amenajarea locuinţei cu cele mai noi modele de gresie şi faianţă. Tocmai din acest motiv, în luna iulie, în toate magazinele noastre, sunt amenajate zone speciale în care clienţii pot afla cum trebuie alese produsele pentru un astfel de proiect şi care sunt paşii principali pentru o lucrare corectă”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Potrivit afirmaţiilor sale, în medie o baie necesită o cantitate de 5 mp de gresie şi 15 mp de faianţă, în timp ce o bucătărie are nevoie de 8 mp de gresie şi 12 mp de faianţă.

„În ceea ce priveşte preferinţele românilor când vine vorba de amenajarea cu gresie şi faianţă a locuinţei, în ultimii ani aceştia s-au aliniat tendinţelor vestice şi au ales tot mai mult plăcile de formate mari. Când vine vorba de design, modelele cu aspect ce imită lemnul şi piatra, sau cele rustice, sunt tot mai mult alese”, a mai spus Mugurel – Horia Rusu.

Ghid pentru montarea plăcilor ceramice

Acesta a subliniat, de asemenea, că este însă important de ştiut că o lucrare durabilă este posibilă doar prin alegerea de produse de calitate şi prin realizarea unui montaj corespunzător. Astfel, pe lângă plăcile de gresie şi faianţă, pentru realizarea unui astfel de proiect clienţii au nevoie şi de un adeziv special, o masă de nivelare, chit de rosturi, grund şi o masă de etanşare, mai ales dacă montajul se face în zonele cu acţiune sporită a apei, precum baia.

Primul pas pentru montajul plăcilor ceramice este reprezentat de pregătirea stratului suport ce trebuie să prezinte capacitate portantă, să nu aibă fisuri, să fie curat şi plan. În plus, denivelările trebuie şpăcluite în prealabil, pentru a se aplica apoi o masă de şpaclu, cu tratarea prealabilă a suprafeţei cu un grund de bază.

“Înainte de montare, este important să fie făcută o verificare a tuturor ambalajelor pentru verificarea numărului de loturi achiziţionate. Dacă există mai mult de un lot, plăcile trebuie amestecate pentru a nu exista diferenţe uşoare de tonalitate a culorilor”, a mai spus Mugurel – Horia Rusu.

Pentru lipierea efectivă a plăcilor ceramice trebuie amestecat adezivul cu un amestecător şi o bormaşină care funcţionează la turaţie mică. În acest mod se realizează o masă omogenă. Adezivul se aplică apoi cu un şpaclu cu dinţi pe suprafeţe uşor de acoperit, iar montajul se realizează printr-o uşoară apăsare şi baterea acestora cu ciocanul de cauciuc pe patul de adeziv.

Este important ca la montare să fie respectată lăţimea rosturilor prevăzută de către producător. Rosturile, care dau un aspect plăcut placării, se pot obţine prin folosirea de distanţiere – cruciuliţe de rosturi speciale. Pentru umplerea rosturilor este realizat amestecul de chit special care se distribuie uniform peste plăci şi este aplicat cu ajutorul unui ştergător de cauciuc transversal faţă de linia rosturilor. Ulterior sunt îndepărtate toate resturile cu ajutorul unui burete umed sau a unei scânduri cu burete.

Potrivit reprezentantului Hornbach, în acest moment în fiecare dintre cele cinci magazine Hornbach din România sunt disponibile pe stoc, pe lângă cantitatea de 20.000 mp de plăci ceramice, şi peste 143 tone de adeziv şi 7 de tone chit special pentru montarea acestora. Mai mult, retailerul pune la dispoziţie, contra cost, şi servicii de montaj profesional, care asigură execuţia unei lucrări de calitate şi oferă garanţie de până la 2 ani pentru întreaga lucrare.

„Serviciul de montaj este unul dintre cele mai solicitate servicii din oferta Hornbach deoarece românii au înţeles că este important să apeleze la un profesionist pentru a se asigura că lucrarea este realizată corespunzător şi nu ridică probleme ulterioare,” a încheiat Mugurel – Horia Rusu.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,216 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Bricolaj » Romanii au nevoie, in medie, de cca. 40 mp de gresie si faianta pentru amenajarea unei bai si a unei bucatarii
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.