Retailerul austriac de bricolaj bauMax iese şi de pe piaţa din Croaţia

După ce a depus cererea de insolvenţă la jumătatea lunii martie, bauMax Croaţia îşî închide magazinele, operatorul austriac al magazinelor de bricolaj retrăgându-se din Croația, conform www.diyglobal.com.

După magazinul din oraşul Osijek, închis în luna februarie, va urma închiderea şi ultimului magazin al reţelei bauMax din Croaţia, cel din oraşul Zadar.

bmbauMax a părăsit, deasemenea, Ungaria, cele 14 magazine bauMax din acestă ţară fiind închise în etape. Ultimele magazine au fost închise în această săptămână, spaţiile fiind preluate de către lanțul magazine de mobilier XXXLutz.

După derularea procesului de restructurare a reţelei de magazine bauMax, compania a anunţat vânzări, în 2014, mai mari decât cele aşteptate. În luna ianuarie, cifra de afaceri a crescut cu 16% comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior, iar numărul de clienti a crescut cu 11,8%.

bauMax a început sezonul de primăvară cu o campanie de mari dimensiuni şi se pregăteşte să introducă noul concept de vânzări, concept iniţiat în magazinul din Tull cel care a înregistrat creşteri cu două cifre a vânzărilor de la deschiderea sa din octombrie 2014.

Anul trecut, în luna iulie, compania austriacă de bricolaj bauMax a ajuns la un acord privind vânzarea celor 15 magazine ale sale din România către grupul francez Adeo, cel care deţine magazinele Leroy Merlin. Tranzacţia, în valoare de 17 milioane de euro, este înca în analiza Consiliului Concurenţei.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *