Câteva recomandări foarte utile în pavajul curţilor şi un concurs

Unul dintre elementele care îmbunătăţesc design-ul din curtea unei case şi fac o diferenţă vizibilă îl reprezintă pavajul, un element tot mai căutat în ultimii ani datorită aspectului modern dar şi a utilităţii acestuia.

Fie că vorbim de pavele mai rezistente, pentru parcări sau zone cu trafic auto, fie că vorbim de pavele pentru aleile din curte, pavajul poate transforma complet imaginea de ansamblu din jurul caselor, singura preocupare pentru propietarul unei case fiind forma pavelelor ce va completa desenul final şi culoarea acestora, în ton cu culoarea exterioară a casei şi a altor elemente de exterior.

Un cititor de-al nostru ne-a povestit despre experienţa sa cu pavajul curţii, de la asfaltul neprimitor, la desenul perfect executat de pavaj, de la multitudinea formelor pavelelor din magazin, la cum să alegi pavajul potrivit sau de la montajul pavelelor, până la întreţinerea acestora, la pachet cu câteva recomandări foarte utile:

Ce elemente ai luat în calcul în alegearea pavajului potrivit? 

Din punct de vedere estetic am ales o combinaţie din 4 dimensiuni de pavele (10×10,10×15,10×20,10×25) şi două culori (gri şi grena). În magazin, mi-a fost greu să aleg o anumită configuraţie deşi toate mi se păreau potrivite. Nu am folosit bordurile clasice dar în schimb am făcut un contur cu pavajul grena fixat pe CM 17 care ţine practic tot caroiajul gri din interiorul conturului.

Am ales o grosime de 5 cm pentru toată curteaaceastă fiind suficientă şi pentru parcare. Rezultatul final a fost unul peste aşteptări, mai ales din punct de vedere vizual, iar acum, după mai bine de doi ani de când le-am montat, sunt foarte mulţumit şi de calitate.

Pavajul

Care e principala recomandare?

Ce recomand din toată inima este procedeul de vibropresare. Procedeul de vibropresare este realizat prin compactarea şi vibrarea betonului de unde rezultă o densitate mai mare şi o rezistenţă mai bună în timp. Acesta este unul dintre secretele durabilităţii unui pavaj.

Ai ţinut cont de suprafeţele diferite din punct de vedere trafic?

Personal, nu am ţinut cont de nivelul de trafic şi am turnat alei din beton în toată curtea după care am fixat pavajul pe sapă semiuscată. Este o varianta mai sigură decât direct pe nisip unde în timp încep se deplaseze. Acesta este alt mare secret tot din punct de vedere durabilitate.

6

La montaj ce recomanzi? 

La montaj recomand se folosească o echipă cu experienţă chiar dacă aparent poate fi montat de oricine…Folosirea bordurilor este absolut obligatorie mai ales acolo unde se montează doar pe nisip.

După montajul pavelelor este necesară turnarea unui nisip foarte fin peste pavaj şi udarea acestuia până se fixează în aşa fel încât nu rămână găuriProcedura se repetă de câte ori este nevoie.

Cum s-a schimbat curtea, de la ciment, la pavele? Ce alte avantaje mai au pavelele, pe lângă cele de ordin estetic?

Schimbarea de la ciment la pavele a fost colosală. Cimentul se macină în timplasă foarte mult praf şi este foarte greu de întreţinut pe când pavelele se pot spala cu jet de apă sau cu soluţie specială pentru pavele dacă este cazul.

Diferenţele mari de temperatură de la noi din ţară care oscilează de la -20g C iarna până la +40g C vara duce la degradarea rapidă a materialelor de construcţii care sunt supuse la intemperii. Din acest motiv consider trebuie alegem o calitate superioară a materialelor pe care le folsim la exterior şi evităm repetarea lucrărilor exterioare în fiecare an.

Concurs pentru cititorii BricoRetail.ro:

Spuneţi într-un comentariu ce obiect nou/ obiecte noi vă doriţi în casa voastră sau pe lângă casă şi cum ar completa acesta/ acestea universul vostru personal, folosind hashtag-ul #plus1.

Premiile oferite de revista BricoRetail.ro vor fi 2 (două) vouchere în valoare de 150 de lei ce vor putea fi folosite într-un magazin online de bricolaj şi DIY. Astfel, pe data de 31 august 2016, vor fi aleşi 2 câştigători prin tragere la sorţi prin sistemul random.org, deci cu şanse egale pentru toată lumea.

Aşadar, aşteptăm comentariile voastre.

În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *