Praktiker: vânzări, în T1 2015, mai mari cu 12,4% faţă de aceeași perioadă a anului trecut

Compania Praktiker România încheie primul trimestru al anului 2015 cu o creștere de 12,4% a vânzărilor, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

IMG_9499După preluarea companiei de către omul de afaceri de origine turcă Omer Susli, la sfârșitul lunii februarie 2014, rezultatele evolutive au început să apară, ca urmare a programului de optimizare și de repoziționare a brandului Praktiker pe piața de DIY.

Praktiker a încheiat 2014 cu o creștere totală a vânzărilor de aproximativ 3,2% față de anul precedent. Acesta a fost primul an cu creșteri în vânzări pentru companie, după patru ani consecutivi de scădere.

Trendul crescător al vânzărilor s-a menținut și în primul trimestru al acestui an. Astfel, pe lângă evoluția cifrelor de vânzări, Praktiker România declară pentru primele 3 luni din 2015 și o majorare cu 8,8% a numărului de clienți, dar și a valorii coșului mediu – mai mare cu 2% comparativ cu primele trei luni din 2014. Aceste evoluții se translatează și în zona productivității interne, mai mare cu 6,8% față de anul trecut.

Infographic - Praktiker

“2014 a fost un an important pentru Praktiker România. Am muncit foarte mult și ne bucurăm să vedem acum rezultatele așteptate. Este o tendință de creștere pe care ne-o dorim și în anii următori”, a declarat Omer Susli, proprietar Praktiker România.

OMER SUSLI2014 a fost un an important inclusiv din punctul de vedere al extinderii gamei de produse, care a crescut cu 37%, în acest moment, clienții având la dispoziție o ofertă cu peste 40.000 de opțiuni.

În prezent, compania are 28 de magazine Praktiker în ţară şi în Bucureşti, și se bucură de recunoștința și aprecierea clienților pentru calitatea produselor oferite.

Cifrele financiare aferente primelor trei luni ale anului ne confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun și că relația noastră cu clienții capătă o serie de valențe noi, complexe și foarte solide. Ne-a ajutat și faptul că am început să punem un accent tot mai mare pe zona de casă și grădină. Ne concentrăm să creștem profitabilitatea magazinelor existente, ba, mai mult, avem în plan extinderea rețelei, fiind deschiși la oportunitati noi” , a declarat Omer Susli, proprietarul Praktiker România.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *