Piața de mobilă din România se situa la aproximativ 2,4 miliarde lei, la 31 octombrie 2013, în scădere cu 1,7% față de aceeași perioadă a anului 2012

Lemet, unul dintre cei mai importanţi producători români de mobilier, a înregistrat o cifră de afaceri de 40,18 milioane lei, în trimestrul unu 2014, în creştere cu 10%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, au anunţat reprezentanţi ai companiei.

Lems„Avem clienţi fideli al căror număr a crescut de la an la an. În primul trimestru al anului 2014, conform studiilor interne de marketing, 38% dintre cumpărătorii noştri au revenit, alegând magazinele Lem’s datorită varietăţii de produse, a calităţii produselor şi serviciilor, dar şi pentru că au posibilitatea plăţii în rate fără dobândă sau acces la preţurile reduse din cadrul campaniei promoţionale din lună martie.

Presiunea clienţilor asupra comercianţilor de a face permanent reduceri de preţ este dăunătoare. Aceasta conduce la intensificarea luptei pentru cel mai mic preţ. Rezultatul este că producătorii şi comercianţii nu mai pot investi în produse noi, superioare celor de pe piaţă, în îmbunătăţirea produselor, în servicii de calitate superioară, în inovaţie. Considerăm că a dori produse şi servicii la cel mai mic preţ este o opţiune falsă. Producătorii şi comercianţii nu au rezerve inepuizabile în preţ. Progresul se obţine prin reinvestirea plusvalorii în tehnologii şi materiale noi, în inovaţie, în oameni din ce în ce mai bine pregătiţi. Dacă plus valoarea e mică, atunci şi progresele vor întârzia să apară”, arată Alexandru Rizea, proprietar Lemet.

Lemet a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 231 milioane lei.

Piaţa de mobilă din România se situa la aproximativ 2,4 miliarde lei, la 31 octombrie 2013, în scădere cu 1,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012.

Fabrica Lemet din Câmpina a fost înfiinţată în 1991. Halele acoperă o suprafaţă de peste 35.000 mp. În fabrica Lemet şi în reţeaua Lem’s lucrează peste 1.350 de angajaţi. Capacitatea actuală anuală de prelucrare a fabricii de mobilă Lemet este de aproximativ 3.500.000 de panouri prelucrate tip PAL.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,214 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Mobila » Piața de mobilă din România se situa la aproximativ 2,4 miliarde lei, la 31 octombrie 2013, în scădere cu 1,7% față de aceeași perioadă a anului 2012
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.