Patrick Papot va pleca de la conducerea Brico Depot Romania

Brico Depot România a confirmat azi, 25 iunie 2015, că Patrick Papot va pleca de la conducerea Brico Depot Romania dar compania nu a indicat numele noului Director General, dorind  nu comunice deocamdată pe acest subiect sub forma unui comunicat de presă sau a unei informări de presă.

IMG_9512La conducerea operaţiunilor din România va veni un francez, actualul director general al retailerului B&Q din Marea Britanie şi Irlanda, un manager cu o experienţă de 11 ani petrecuţi la retailerii Mark & Spencer din Marea Britanie şi Castorama din Franţa. Cel mai probabil, numele viitorului director general Brico Depot Romania va fi Christian Mazauric.

„Noul CEO a fost numit pentru a accelera creșterea Brico Depot în România. România este o piață relativ nouă pentru Kingfisher, deţinând doar magazinele Bricostore, achiziţionate în 2013. Conversia magazinelor la formatul Brico Depot a fost accelerată și s-a făcut înainte de termen,” a declarat conducerea Kingfisher.

Aceasta mutare face parte din planurile noului CEO Kingfisher, Veronique Laury, de a crea o echipă de management diversificată, internațională la Kingfisher ce va transforma afacerea intr-o singură companie, unificată, decât o colecție de companii individuale, conform declaraţiilor conducerii companiei britanice.

După cum s-a anunțat în luna martie, Kingfisher este în plin proces de standardizare a formatelor sale pe piețele unde operează. „…așa cum a devenit tot mai clar faptul că piețele noastre sunt mai asemănătoare decât diferite. În prezent, companiile noastre Brico Depot din Franța, Spania, Portugalia și România funcționează în moduri foarte diferite. Formatul va deveni mai similare in aceste piețe,” conform acelorlasi declaraţii strategice emise de Kingfisher.

„România rămâne o piață atractivă pentru zona de home improvement, cu un nivel ridicat de case în proprietate. Suntem încrezători că formatul low-cost Brico Depot, accesibil pentru cumpărători, va fi mai popular în rândul profesionistii si a clienţilor de retail.”

Grupul britanic Kingfisher, cel mai mare retailer european de bricolaj, a preluat în primăvara lui 2013 reţeaua Bricostore din România de la grupul francez Group Bresson, adică un total de 15 magazine care deja au fost remodelate după formatul Brico Dépôt pe care Kingfisher îl are aplicat pentru ţări precum Spania sau Franţa.

La singurul magazin dintre cele 15 preluate unde nu s-a finalizat rebranding-ul, magazinul din Băneasa, a inceput transformarea si la interior, după ce în primăvara acestui an a demarat transformarea la exterior. Procesul se desfăşoară cu „uşile deschise”.

Pentru viitor Brico Depot păstrează planurile de expansiune anunţate, cu un obiectiv de 50 de magazine deschise în România.

Brico Dépôt este brandul de retail de bricolaj ce parţine Grupului Kingfisher, prezent pe pieţele din Spania şi Franţa, unde are 8.200 de angajaţi şi un total de 131 de magazine (107 în Franţa şi 24 în Spania).

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *