OBI se va retrage de pe piața din România începând cu 1 septembrie

Retailerul german de bricolaj OBI, unul dintre cei mai mari jucători de profil de pe piaţa europeană de DIY, se va retrage oficial de pe piaţa din România de la 1 septembrie, unde deţine un număr total de şapte magazine, conform publicaţiei Wall-Street.ro.

2-1-prdAngajaţii companiei germane au primit o înştiinţare în cursul acestei săptămâni potrivit căreia de la 1 septembrie retailerul de bricolaj OBI va închide magazinele, iar o parte dintre acestea vor fi închiriate de către un alt retailer.

Potrivit informaţiilor, cinci din cele şapte unităţi în care OBI este chiriaş vor fi ocupate de către retailerul grec de jucării Jumbo. Magazinele OBI din Theodor Pallady şi OBI din Sibiu vor rămâne singurele neocupate de la începutul acestei toamne, în rest toate vor fi închiriate de către Jumbo. Angajaţii OBI vor beneficia de salarii compensatorii.

OBI, divizia de bricolaj a grupului german Tengelmann, este una dintre mărcile DIY de succes din Europa. În , compania deţine mai mult de 580 de magazine, dintre care peste 340 în Germania şi 238 în 12 ţări din centrul si estul Europei.

OBI a intrat pe piaţa din România în luna noiembrie 2008, prin deschiderea primului magazin în Oradea, urmată la scurt timp de deschiderea celui de-al doilea magazin, în Bucureşti (Berceni). În cursul anului 2009 reţeaua OBI România s-a extins prin deschiderea altor 2 magazine în oraşele Arad şi Piteşti. În aprilie 2010 a avut loc deschiderea magazinului din Ploieşti. În august 2010 are loc deschiderea magazinului din Sibiu. În septembrie 2010 s-a deschis cel de-al doilea magazin OBI din Bucureşti – OBI Pallady – şi ultimul magazin al reţelei.

Sursa: Wall-Street.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *