OBI se va extinde pe piața din Rusia

Retailerul german de bricolaj OBI va investi peste 300 milioane de euro pentru a se extinde pe piaţa rusă, unde intenţionează să-şi dubleze numărul magazinelor în următorii trei ani, a anunţat şeful OBI Rusia, Ivan Strickland, într-un interviu, potrivit agenţiei ruse Sputnik.

obi

Pentru a-şi menţine numărul de clienţi, OBI a decis să nu majoreze preţurile, în condiţiile în care rubla s-a depreciat în 2014 la un nivel record.

„În următorii trei ani intenţionăm să deschidem încă 18 magazine”, a afirmat Strickland. Acesta a adăugat că OBI vrea să inaugureze cinci-şase magazine anual, în următorii trei ani.

Costul estimat al unui magazin OBI este de 24-37 milioane de dolari, a afirmat şeful OBI Rusia.

Anul acesta, piaţa de bricolaj din Rusia ar urma să înregistreze o creştere de doar 6%, faţă de 7,8% anul trecut. Vânzările OBI au urcat în 2014 cu 8% comparativ cu 2013, a anunţat Ivan Strickland.

OBI este prezent din 2003 pe piaţa rusă, unde are 24 de magazine, în timp ce în 12 state din Europa Centrală şi de Est OBI operează 570 de magazine.

OBI a anunţat în ianuarie închiderea operaţiunilor din România până în septembrie 2014. Anul trecut, OBI avea în România aproximativ 550 de angajaţi, înregistrând vânzări de 37 milioane de euro.

Sursa: AGERPRES

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *