Mobexpert: în 2020, vânzările de produse destinate amenajării terasei și grădinii au avut o creștere de 125% comparativ cu 2019

Produsele pentru terasă și grădină au primit mai multă atenție ca niciodată, atât din partea consumatorilor, dar și a retailerilor. În rândul clienților Mobexpert, cel mai mare producător și retailer de mobilă din România, această categorie de produse a fost în topul categoriilor preferate în ultimul an. Având în vedere că am trecut printr-o perioadă mai dificilă, când oamenii au stat acasă, aceștia au profitat de ocazie și au ales să-și (re)amenajeze locuințele; cu atât mai mult spațiile în aer liber de care dispun pentru a-și crea propria oază de relaxare acasă. Acestea sunt câteva dintre concluziile pe care ni le-au oferit reprezentanții Mobexpert, parte dintr-o analiză extinsă a pieței locale de Gardening.

Analiza pieței de Gardening din România a apărut pentru prima dată în OrDeLi, publicația trimestrială pentru Organizare – Design – Living, realizată după standardele printului quality și distribuită în mediul online către un public de peste 100.000 de persoane. 

MobexpertCum caracterizați piata de Gardening în ultimul an, mai exact perioada de la debutul pandemiei și până acum?

În 2020, am realizat un studiu asupra preferințelor consumatorilor Mobexpert în perioada izolării (martie – mai) și cea post izolare (mai – august) comparativ au aceeași perioadă din 2019.

A reieșit că terasa și balconul s-au numărat printre cele mai căutate idei de amenajare. Pe parcursul izolării, căutările pentru amenajarea terasei, crescuseră cu 53% față de 2019, în timp ce interesul pentru amenajarea balconului cu 51%.

În tot acel timp, produsele destinate amenajării terasei și grădinii au fost printre cele mai populare, cu o creștere de 125% comparativ cu 2019. În continuare acestea se află în topul produselor de interes, în special pe perioada verii, mai exact din aprilie până în august inclusiv.

Ce s-a schimbat în comportamentul consumatorului legat de această categorie de produse?

În 2020, clienții Mobexpert au preferat să comande mai mult online, comparativ cu 2019 când veneau în magazine pentru a vedea produsele. Am observat că toți clienții noștri au adoptat acest comportament, nu doar cei care au achiziționat piese de mobilier pentru terasă și grădină.

În același timp, au fost dispuși să aloce un buget mai mare pentru (re)amenajare. Același studiu a arătat că în perioada mai – august 2020, atat în mediul online, cat si în magazine, clienții au scos din buzunar cu 20% mai mult decat în 2019, iar pentru mulți, o parte din acest buget s-a dus pe produse pentru amenajarea propriului colț în aer liber.

Dacă până atunci tindeau să se orienteze către produse cu buget economic, în perioada pandemiei, aceștia au ales să investească în produse de calitate superioară pentru a se bucura mai mult timp de ele. Și observăm că această preferință se păstrează.

Cererea în creștere a adus la mărirea gamei Mobexpert existente?

În fiecare an aducem produse noi extinzând permanent gama de produse pentru a satisface nevoi cât mai diverse. Prin urmare, din acest punct de vedere nu a apărut nicio schimbare. Dar, în același timp, ne-am concentrat atenția și pentru a oferi servicii de calitate.

Așa că, această creștere a cererii a dus mai degrabă la apariția livrării rapide în 24 – 48h, ceea ce am încercat să dezvoltăm la nivelul cât mai multor produse.

Cele mai vândute articole de Gardening?

Seturile de masa cu scaune și cele de canapea cu masă pentru terasă și grădină au fost în topul preferințelor. Acestea au fost urmate de leagăne, șezlonguri, grătare, canapele, fotolii și scaune pentru exterior.

Mobexpert

Mobexpert este cel mai mare producător și retailer de mobilă din România din România. Grupul Mobexpert a fost înființat în 1993 și este o companie 100% românească, deținută de anteprenorul Dan Șucu. Astăzi, este liderul pieței românești de mobilier și decorațiuni, prin cele două mărci ale sale: Mobexpert – hipermagazine și magazine de mobilier pentru casă și decorațiuni, și Mobexpert Office – mobilier pentru birou și colectivități.

Rețeaua Mobexpert numără, în prezent, peste 30 de hipermagazine și magazine. În România, rețeaua cuprinde hipermagazine în București, Brașov, Suceava, Pitești, Sibiu, Iași, Oradea și Constanța și alte peste 20 de magazine de mai mici dimensiuni. Grupul Mobexpert are 2.400 de angajați și o cifră de afaceri anuală de 200 milioane euro. Grupul Mobexpert deține, de asemenea, 8 fabrici de mobilă care produc pentru piața românească și pentru export. Grupul Mobexpert include 5 magazine dedicate ofertelor speciale: Mobexpert Outlet, situate în București, Suceava și Constanța.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *