MAMBricolaj înregistrează venituri de aproape 25 de milioane de lei în primul semestru din 2021

MAMBricolaj, magazin de bricolaj cu un concept unic destinat atât producătorilor de mobilă, persoanelor ce au ca hobby bricolajul cât și publicului larg, a înregistrat o cifră de afaceri de 24,98 milioane de lei în primul semestru din 2021, cu peste 47,75% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Compania va deschide în luna octombrie un nou magazin în Brașov, al patrulea în cadrul rețelei MAMBricolaj și are în plan deschiderea celui de-al cincilea magazin în primul semestru din 2022, în București sau Iași.

mambricolaj

Anul 2021 este unul special pentru MAMBricolaj, deoarece aniversăm 10 ani de la deschiderea primului nostru magazin. Astăzi, MAMBricolaj este o rețea de magazine care cunoaște extrem de bine piața de bricolaj din România și deține toate resursele necesare pentru a-și continua dezvoltarea accelerată. Listarea pe piața AeRO de la începutul anului ne-a adus alături investitori care cred în potențialul nostru și cărora le mulțumim. Cu sprijinul acestora am reușit deja să deschidem cel de-al treilea magazin din rețea, din cartierul Ghencea și suntem în linie dreaptă cu deschiderea celui de-al patrulea magazin, în Brașov. Rezultatele pentru primul semestru din 2021 ne dau încredere că strategia noastră este pe drumul cel bun,a declarat Cristian Găvan, fondator MAMBricolaj.

Activitatea de vânzări

În ceea ce privește activitatea de vânzări din locațiile curente, în primele șase luni ale anului, magazinul Morarilor a realizat vânzări nete de 13,71 milioane de lei, în creștere cu 62,73% comparativ cu primul semestru din 2020, reprezentând 54,86% din cifra de afaceri. Magazinul Luica a înregistrat vânzări nete de 10,14 milioane de lei, o majorare cu 19,54% față de aceeași perioadă din 2020, reprezentând 40,57% din cifra de afaceri. Magazinul Ghencea, deschis în martie 2021 a avut vânzări de 1,13 milioane de lei și a contribuit cu 4,57% în cifra de afaceri a companiei în semestrul I din 2021.

Veniturile realizate de companie în prima jumătate a anului sunt în linie cu așteptările conducerii. Având în vedere situația impredictibilă cauzată de contextul COVID-19, precum și perioada concediilor între lunile iunie-august, MAMBricolaj a investit puternic în acțiuni de promovare și oferte speciale pentru atragerea de clienți. În acest scop, începând cu luna iunie 2021, compania a implementat sistemul de plată în rate prin carduri bancare și credit acordat direct la nivel de rețea de magazine.

Baza de clienți a MAMBricolaj a înregistrat o creștere de 32%, peste 73.000 de cumpărători trecând pragul magazinelor companiei în primul semestru din 2021. Conform estimărilor MAMBricolaj, clienții companiei sunt în totalitate de retail, aproximativ 52% dintre aceștia sunt utilizatori finali, în timp ce 48% sunt consultanți de mobilă, profesioniști și meșteri. În ceea ce privește categoriile de produse, panourile, produsele pentru fixare, accesoriile pentru mobilă, dressing și bucătărie sunt cele mai bine vândute.

Numărul de tranzacții înregistrate

Numărul de tranzacții înregistrat în prima jumătate a anului de magazinele MAMBricolaj a fost de 148.411, în creștere cu 36,6% față de primele șase luni din 2020. Valoarea bonului mediu per tranzacție a crescut cu 8,4%, ajungând la 168,4 lei. Totodată, în mediul online au fost înregistrate aproximativ 5.200 de tranzacții cu o valoare medie de 179 lei per tranzacție.

În privința planurilor pentru viitorul apropiat, în octombrie 2021, MAMBricolaj va deschide cel de-al patrulea magazin în Brașov. Noua investiție în locația de 1500 de metri pătrați va avea un cost total de aproximativ 6,9 milioane de lei. De asemenea, compania va demara în perioada următoare procesul de majorare a capitalului social cu aport în numerar pentru continuarea investițiilor planificate, în special pentru magazinul din Brașov și deschiderea unui nou magazin în primul semestru din 2022 în Iași sau București.

MAMBricolaj este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din ianuarie 2021. În data de 30 august 2021, acțiunile MAM erau tranzacționate la prețul de 11,34 lei per acțiune, compania având o capitalizare de piață de peste 95 de milioane de lei.

MAMBricolaj

MAM Bricolaj este un magazin de bricolaj cu un concept unic, un supermarket destinat atât producătorilor de mobilă, cât și persoanelor ce au ca hobby bricolajul.  Înființat în 2011, MAM Bricolaj a implementat cel mai inovator și comod sistem de achiziționare al materialelor pentru mobilier fiind singurul magazin specializat din domeniu cu autoservire. MAM Bricolaj pune la dispoziția clienților o gamă largă de produse, precum accesorii pentru bucătărie, sisteme dressing, sisteme sertare, sisteme de ridicat, picioare pentru mobilier, profile aluminiu, organe asamblare, mânere, balamale, blaturi, MDF, panouri de pal, canturi, cuiere, saltele, somiere, chiuvete, console, electrocasnice, galerii, scaune, mese, vopsele sau adezivi. MAM Bricolaj deține un stoc cu peste 10.000 de produse, iar alte 8.000 sunt disponibile la comandă.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,216 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » MAMBricolaj înregistrează venituri de aproape 25 de milioane de lei în primul semestru din 2021
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.