Liber la expansiune pentru grupul IKEA, în 2015

Grupul suedez IKEA a cumpărat restul de acţiuni de 51% din Inter IKEA Centre Group, compania care operează magazinele IKEA din Europa şi China, ceea ce îi va permite să accelereze procesul de expansiune al reţelei sale la nivel global, potrivit retailgazette.co.uk.

SAMSUNG CSCTranzacţia îi va permite grupului IKEA un control mai mare asupra punctelor sale de vânzare actuale şi va forma o nouă companie internaţională mult mai eficientă şi mult mai focusată pe îmbunăţăţirea experienţei de cumpărare.

Cu Inter IKEA Centre Group deținută integral de grupul IKEA, compania IKEA va fi capabilă să dezvolte centre comerciale în felul său, chiar dacă va mai continuă să opereze şi sub diferite alte mărci, cum ar fi MEGA sau Livat din China. Conform unui comunicat de presă de la IKEA, noua companie „va deține 31 de centre comerciale în Europa și China, în plus față de cele 14 centre comerciale existente în Rusia. Inter IKEA Centre Group va fi o filială deținută în întregime a grupului IKEA, cu 45 de centre comerciale în 11 țări.”

Această mişcare ar putea aduce noi magazine, în următorii ani, şi pentru piaţa din România, unde funcţionează un singur centru comercial, cel din Bâneasa, Bucureşti.

IKEA Group a înregistrat,în 2014, un profit net de 3,3 miliarde de euro. Condițiile pieței au continuat să se îmbunătățească, iar cele mai bune performanțe au fost obținute în China și America de Nord, în timp ce în Europa trendul este ascendent. Magazinele din IKEA Group au primit în jur de 716 milioane de vizitatori, în timp ce peste 1,5 miliarde de vizite au fost înregistrate pe  site-ul www.IKEA.com.

Vânzările au crescut cu 5,9% față de anul anterior, ajungând la 28,7 miliarde de euro. Alături de veniturile obținute din chiriile pentru centrele comerciale, veniturile totale obținute s-au ridicat la 29,3 miliarde de euro (+2,8%). IKEA Group și-a mărit cota de piață în aproape toate țările în care este prezentă și a deschis un magazin într-o nouă țară – Croația. Cele mai mari vânzări au fost înregistrate în Germania, Statele Unite, Franța, Rusia și Marea Britanie.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *