LEROY MERLIN este singurul retailer din bricolaj care a reciclat 38.000 de brazi de Crăciun

De 4 ani, LEROY MERLIN este singurul jucător din piața de bricolaj care derulează o campanie de responsabilizare socială ce încurajează reciclarea brazilor de Crăciun.

Leroy MerlinPentru brazii achiziționați din rețeaua LEROY MERLIN și returnați în luna ianuarie în magazine, retailerul a oferit clienților un voucher de cumpărături în valoare de 25 lei.

Grija pentru mediu, parte din cultura organizațională LEROY MERLIN

Din totalul brazilor naturali vânduți în perioada noiembrie-decembrie 2018, peste 38.000 s-au întors în magazine, în containerele pentru reciclare. LEROY MERLIN a susținut integral toate costurile pentru închirierea containerelor de stocare. Ulterior, brazii au fost trimiși în centre de compostare unde au fost mărunțiți și valorificați energetic – transformați în combustibil sau în compost (îngrășământ pentru grădini și terenuri agricole).

„Reciclarea brazilor face parte, alături de alte acțiuni cum ar fi reîmpădurirea, din seria inițiativelor de dezvoltare durabilă derulate de toate companiile din Grupul ADEO sub sloganul „-20% impact CO2 până în 2025”. Tot ca parte a eforturilor de protejare a mediului înconjurător, începând cu anul 2017, LEROY MERLIN a demarat procesul de delistare a tuturor produselor din lemn provenite de la companii care nu respectă standardele de sustenabilitate și certificările FSC (Forest Stewardship Council) și PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).LEROY MERLIN România îşi doreşte să apere pădurile din România şi acţiunea noastră este pe termen lung pentru a proteja industria lemnului din această ţară.”, a declarat Frederic Lamy, Director General LEROY MERLIN România.

Preferințele românilor privind Bradul de Crăciun

În 2018, românii care au trecut pragul magazinelor LEROY MERLIN au preferat brazii naturali (93.512 bucăți vândute în perioada sărbătorilor de iarnă), optând pentru cei artificiali într-o proporție mult mai mică: 21.654 bucăți vândute.

Cu un preț începand de la 29,9 lei în funcție de dimensiuni și de calitatea lor, brazii naturali au ajuns în casele românilor de la mic la mare. Cei mai căutați au fost brazii de 69 lei și respectiv 79 lei, cu dimensiuni între 1,75 și 2,25 m.

LEROY MERLIN

LEROY MERLIN este liderul european al pieței de bricolaj, cu o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat pe construcții, decorațiuni și grădinărit.

Companie inovatoare din cadrul ADEO, LEROY MERLIN deține aproape 500 de magazine în 13 țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud și aproape 88.000 de colaboratori.

Aflată într-un progres constant, compania ADEO a devenit cea mai mare companie franceză de pe piața internațională. În prezent, companiile grupului ADEO sunt recunoscute peste tot în lume prin numeroasele premii “Great Place to Work Institute”.

În România funcționează 17 magazine LEROY MERLIN, cu peste 2000 de angajați în 13 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara și Oradea.


Puteți citi cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from the DIY retail from Romania and Central and Eastern Europe, in english, at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *