LEROY MERLIN anunță întreruperea colaborărilor cu companiile care nu dețin certificări FSC și PEFC

LEROY MERLIN, unul dintre cei mai importanți retaileri de bricolaj la nivel mondial și unul din liderii pieței de bricolaj din România, anunță întreruperea colaborărilor cu companiile care nu dețin certificările de sustenabilitate FSC (Forest Stewardship Council) și PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).

Leroy MerlinÎncepând cu luna februarie, Leroy Merlin România a demarat procesul de delistare a tuturor produselor din lemn, provenite de la companii naționale și internaționale, care nu respectă standardele de sustenabilitate și certificările FSC și PEFC.

Procesul de înlocuire a produselor delistate se va întinde pe o perioadaă de maxim 3 luni, astfel încât românii să regăsească în scurt timp sortimentația bogată și diversificată cu care s-au obișnuit în magazinele Leroy Merlin. Departamentele de Tâmplărie și Materiale de construcții din cadrul Leroy Merlin România depun eforturi susținute în acest sens și sunt deja în negocieri cu noi furnizori.

Acest demers face parte din filosofia de afaceri a Leroy Merlin, care pune accent pe etica în afaceri, sustenabilitate și grija pentru mediul înconjurător.

 “În cultura organizației noastre, pe primul plan sunt oamenii, iar parteneriatele de afaceri sunt bazate pe încredere și respect reciproc. Respectul față de mediul înconjurator este o preocupare a fiecaruia dintre noi, cei din echipa Leroy Merlin. Ne dorim, în egala masură, ca partenerii noștri să se comporte responsabil și să imbrățișeze aceleași valori în care noi credem.

Doresc sa ii asigur pe toți partenerii noștri, de la angajați la colaboratori sau autorități, de întreaga noastră integritate în ceea ce privește activitățile noastre comerciale pe teritoriul fiecărei țări în care ne desfășurăm activitatea și de asemenea, de respectarea cu strictețe și fără echivoc a legilor ce guvernează aici. Trebuie sa fim cu toții de acord, că nu putem să construim un viitor mai bun pentru noi și pentru copiii noștri fără respect reciproc în comunitate și fără respect față de resursele naturale ale mediului înconjurător.“ a declarat Frédéric Lamy, directorul general LEROY MERLIN România

Fondat în 1923, LEROY MERLIN are peste 370 de magazine în 12 țări și este liderul actual al pieței de bricolaj din Franţa și al treilea retailer la nivel mondial. LEROY MERLIN România face parte din Grupul Adeo.

LEROY MERLIN, în România

În prezent, în România, funcționează 15 magazine LEROY MERLIN , două magazine în București: complexul comercial Sun Plaza și parcul comercial Colosseum, un magazin pe Șoseaua Alexandria, în Bragadiru, Ilfov , un magazin în Craiova – Electroputere Mall, un magazin langă Ploiești, pe DN1 km 6, comuna Blejoi, un magazin în Brașov pe Bd. Griviţei Nr.1L, un magazin în Constanța pe Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 207, două magazine în Cluj-Napoca, pe Calea Turzii 186 și pe Bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 182, un magazin în Sibiu în incinta Shopping City Sibiu pe Str. Sibiului nr. 5, Șelimbăr, un magazin în Suceava pe Calea Unirii, nr. 27B, un magazin în Târgu Mureș pe Strada Gheorghe Doja 243 – Promenada Mall, un magazin în Bacău situat pe Calea Republicii, nr. 181 – centrul comercial Hello Shopping Park, un magazin în Iași situat pe Calea Chișinăului, nr 23 și în Timișoara, pe Calea Șagului, DN59.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *