Leroy Merlin va face primele teste ale serviciilor click & collect în septembrie 2019, în magazinele din Cluj Napoca și Craiova

Leroy Merlin Romania, al doilea jucător de pe piața locală de DIY, va face primele teste ale serviciilor click & collect în septembrie 2019, în magazinele din Cluj Napoca și Craiova, pentru ca apoi să fie implementate în toate celelalte magazine ale rețelei din România, conform declarației lui Frédéric Lamy, Directorul General al Leroy Merlin Romania.

Leroy Merlin

Serviciile click & collect fac parte dintr-un amplu proces de digitalizare a companiei Leroy Merlin, ce va include și servicii de comenzi online cu livrare la domiciliu, disponibile începând cu 2020.

Procesul de digitalizare a companei a început încă de anul trecut când peste 30.000 de produse au fost publicate pe website-ul www.leroymerlin.ro, acțiune menită să informeze clienții în legătură cu produsele și prețurile acestora.

„Este un fel de listă de produse la dispoziția clienților noștri pentru informare. Nu este încă un magazin online, ci o etapă intermediară pentru a pregăti viitorul magazin online. În plus, pe lângă publicarea gamei complete de produse Leroy Merlin, pe site-ul nostru am pus la dispoziția clienților un set de video-uri practice DIY. Aceste videoclipuri au fost văzute de milioane de ori”, a declarat Frédéric Lamy, Directorul General al Leroy Merlin Romania.

Magazin online, din 2020

„Următorul pas, după testarea serviciilor click and collect, va fi trecerea la magazinul online cu comenzi livrate la domiciliu/ șantier/ companie etc, ce va fi disponibil începând cu 2020, termen pe care în reconfirm. Aceasta este destinația noastră finală în ceea ce privește e-commerce-ul. Trebuia să ne mișcăm în această direcție deoarece – un fapt foarte interesant  –  70% dintre clienții noștri se informează mai întâi online și apoi vin în magazinele noastre.” a declarat Lamy.

To ca parte a procesului de digitalizare, „am decis să punem la dispoziția tuturor angajaților noștri un smartphone profesional care să-i ajute să-și facă treaba mai eficient și să îmbunătățească experiența clienților în magazin”, a declarat Lamy.

Magazinul din Bulevardul Theodor Pallady va fi inaugurat cel târziu în luna aprilie 2020

Construcția noului magazin Pallady este în grafic, iar inaugurarea este estimată de către conducerea Leroy Merlin în luna aprilie 2020 si chiar mai curând dacă anumite etape ale construcției se vor derula mai rapid.

„Numărul de deschideri de magazine este confidențial dar vă asigur că vom realiza un excelent portofoliu de noi magazine. În București, vizăm 4 – 5 proiecte cu mare potențial, adică tot atâtea posibilități dintre care să alegem localizarea altor 2 noi magazine.” a declarat Lamy.

Leroy Merlin

LEROY MERLIN este unul dintre cei mai mari retaileri DIY specializați pe bricolaj, construcții, decorațiuni și grădinărit, cu o istorie de peste 90 de ani la nivel mondial si primul din Europa. Companie inovatoare din cadrul ADEO, LEROY MERLIN deține aproape 500 de magazine în 13 țări din Europa, Asia, Africa și America de Sud.

În România funcționează, în acest moment, 17 magazine LEROY MERLIN, cu peste 2.000 de angajați în București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara și Oradea.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.


Puteți citi cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from the DIY retail from Romania and Central and Eastern Europe, in english, at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *