Kingfisher, operatorul rețelei de magazine Brico Depôt, va avea un nou CEO

Thierry Garnier va fi noul CEO al companiei de Home Improvement Kingfisher, operatorul rețelei de magazine Brico Depôt din România, începând din această toamnă. Data intrării în vigoare a numirii va fi anunțată de îndată ce va fi finalizată.

KingfisherThierry Garnier o înlocuiește în funcție pe Véronique Laury, care va demisiona din Consiliul de Conducere al companiei și din funcția de Chief Executive Officer până la sfârșitul lunii septembrie 2019.

Noul CEO este francez și provine din Carrefour, unde a ocupat funcții de top management în ultimii 20 de ani. De altfel, Thierry Garnier este în prezent membru al Comitetului Executiv al Grupului Carrefour și Chief Executive Officer al Carrefour Asia, unde este responsabil pentru mai mut de 350 de magazine din China și Taiwan, cu 55.000 de angajați și vânzări brute de peste 6 miliarde de euro.

„Sunt încântat să fiu alături de Kingfisher într-un punct interesant al dezvoltării sale. Timp de peste 20 de ani, am avut o mare pasiune pentru retail, pentru echipele de retail și pentru înțelegerea  comportamentului clienților. Cred că piața de Home Improvement oferă o mare oportunitate pentru noi și prin valorificarea pozițiilor de lider de piață ale Kingfisher și a punctelor forte ale sale”, a declarat Thierry Garnier.

Brico Depôt

Brico Depôt România este parte din grupul Kingfisher, cel mai mare grup de retail din Europa cu articole pentru reamenajarea caselor, care a intrat oficial pe piața locală în 2013, după achiziția lanțului de magazine Bricostore. Compania a redenumit lanțul de magazine nou preluat, care a devenit Brico Depôt.

În august 2017, Kingfisher a cumpărat, de asemenea, rețeaua de 27 de magazine Praktiker din România, iar în prezent, după transformarea unei mari majorităti a magazinelor Praktiker, finalizată în luna martie 2019, rețeaua Brico Depôt din România numără 34 de magazine.

Kingfisher

Kingfisher este o companie internațională de Home Improvement, cu peste 1.300 de magazine în 10 țări din Europa, Rusia și Turcia și cu o echipă de 77.000 de omeni. Brandurile sale principale sunt B&Q, Castorama, Brico Depôt și Screwfix.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.


Puteți citi cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from the DIY retail from Romania and Central and Eastern Europe, in english, at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *