Kingfisher a avut în România o creștere de 84,5% a vânzărilor în T1 din 2018

Grupul britanic Kingfisher, cel mai mare retailer DIY din Europa şi operatorul reţelei Praktiker și Brico Depot din România, a anunţat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2018. În România, compania a înregistrat o creștere a vânzărilor de 84,5%, datorită, în principal, achiziției rețelei Praktiker România.

Brico Dépôt KingfisherÎn primul trimestru al anului 2018, grupul Kingfisher a raportat o creștere a vânzărilor de 1,2%, la 2.825 milioane de lire sterline.

În România, Kingfisher a raportat o creștere a vânzărilor de 84,5%, înregistrând o vânzare de 37 de milioane de lire sterline în primul trimestru al anului 2018, datorită, în principal, achiziției de către grupul britanic a rețelei Praktiker România.

Praktiker este unul dintre principalii jucători de pe piața românească de bricolaj şi amenajări interioare, având 26 de magazine. În prezent, Praktiker are peste 1.600 de angajați. Din decembrie 2017, Praktiker este parte a Kingfisher plc, companie internațională de amenajări interioare.

Brico Depôt România este parte din grupul Kingfisher, care a intrat oficial pe piața locală în 2013, după achiziția lanțului de magazine Bricostore. Compania a redenumit lanțul de magazine nou preluat, care a devenit Brico Depôt.

Kingfisher

Kingfisher plc este cel mai mare grup de retail de home improvement din Europa şi al treilea ca mărime la nivel mondial, cu 1.134 de magazine în nouă ţări din Europa şi Asia. Principalele sale branduri de retail sunt B&Q, Castorama, Brico Depot şi Screwfix.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *