Kingfisher a anunţat că a închis un sfert dintre magazinele sale B&Q

Grupul britanic Kingfisher, cel mai mare lanţ de magazine de bricolaj din Europa, a raportat rezultate financiare în linie cu estimările analiştilor şi a anunţat că a închis un sfert dintre magazinele sale B&Q.

B&QProfitul operaţional, excluzând elementele excepţionale şi amortizarea, a scăzut cu 4,8%, la 150 de milioane de lire sterline (230 de milioane de dolari) în perioada februarie – aprilie 2015, în timp ce analiştii se aşteptau la 148,5 milioane de lire sterline.

‘Am înregistrat un început de an solid. În Marea Britanie, B&Q a continuat să înregistreze creşteri ale vânzărilor, iar Screwfix a înregistrat o performanţă excelentă’, a afirmat directorul general al companiei britanice, Veronique Laury.

Joi, acţiunile Kingfisher au urcat la 3,1%, la 378,20 penny, la Bursa de la Londra, anul acesta titlurile companiei înregistrând un avans de 11%.

Veniturile la magazinele deschise de cel puţin un an au crescut cu 0,8%, excluzând fluctuaţiile de curs valutar. În Marea Britanie, vânzările au urcat cu 15% la Screwfix, compensând declinul de 1,1% la reţeaua B&Q. Analiştii estimau un declin de 2% la B&Q.

Kingfisher are peste 1.124 de magazine în nouă state din Europa şi Asia, iar principalele sale branduri includ B&Q, Castorama, Brico Depot şi Screwfix.

În România, Kingfisher a preluat reţeaua Bricostore de la Group Bresson din Franţa. Brico Depot aparţine companiei britanice Kingfisher şi deţine în prezent opt puncte comerciale în România – trei în Bucureşti – Pantelimon, Orhideea şi Chiajna – şi cinci în ţară, la Ploieşti, Piteşti, Braşov, Arad şi Oradea.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *