Retailerul de mobilă și decorațiuni kika a fost cumpărat de compania Signa Holding

kika, unul dintre cei mai mari și mai cunoscuți retaileri de mobilă și decorațiuni din Austria, prezent în România, Cehia, Slovacia şi Ungaria, parte din Grupul Steinhoff, a fost cumpărat de miliardarul austriac René Benko, fondatorul grupului imobiliar și de retail Signa Holding, conform comunicatului companiei.

kikaDupă negocieri intense de-a lungul ultimelor zile, am reușit pe data de 21 iunie să semnăm toate contractele pentru achiziționarea retailerului kika/ Leiner. Retailerul a fost dechis la schimbări majore în privința creșterii companiei într-un mod sustenabil”, a decalarat Christoph Stadlhuber, Managing Director Signa.

Achiziția va include atât activitatea de retail, cu aproximativ 6.500 de angajați, precum și aproximativ 100 de proprietăți din Austria și CEE și va asigura continuarea companiei tradiționale kika/ Leiner oferind continuitate conceptului austriac al business-ului.

„După aprobarea tranzacției de către autotitatea de concurență, va fi elaborată o restructurare cuprinzătoare dar și un viitor concept împreună cu managementul actual al kika. Toate structurile și procesele vor fi revizuite și îmbunătățite pentru viitor”, a spus dr. Stephan Fanderl, CEO al SIGNA Retail. „În paralel, toate eforturile trebuie să se axeze pe îmbunătățirea operațiunilor și creșterea profitabilității magazinelor”, a declarat Fanderl.

Pentru Signa Retail Group, achiziționarea Kika/Leiner, după interesul acordat de companie comerțului online sportiv în Germania și Europa Centrală și de Est, reprezintă intrarea grupului pe piața magazinelor fizice în Austria pentru prima dată.

kika

În prezent, kika are 2 magazine în România. Primul magazin a fost deschis în 2008, în zona Militari (parcul „West Park Retail”), iar al doilea magazin a fost deschis la finalul lui 2017, în estul capitalei, pe bulevardul Theodor Pallady. Pentru dezvoltarea brandului kika pe piața locală, conducerea kika anunțase noi deschideri pentru viitorul apropiat și în alte orașe mari din România.

În februarie 2017, kika a lansat magazinul online pe www.kika.ro, prin care clienții din întreaga țară pot accesa simplu și confortabil cele mai noi produse ale retailerului. Creșterea vizibilă a cifrei de afaceri demonstrează că există cerere din partea clienților, precum și faptul că magazinul online a fost foarte bine primit.

Retailerul atinge anual o cifră de afaceri de peste 15 milioane euro în România, brandul având rezultate notabile în special pe categoriile de mobilier tapițat și corpuri de iluminat.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, scule şi unelte.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *