JYSK România devine principalul sponsor al Asociației Salvamont Victoria

JYSK România a devenit principalul sponsor al Asociației Salvamont Victoria, după semnarea unui contract pe trei ani prin care va susține financiar asociația. În primul an, valoarea contractului va fi de 50.000 de lei, sumă destinată dotării Asociației Salvamont Victoria cu echipamentul necesar desfășurării activităților lor.

JYSKPentru JYSK România, parteneriatul cu Asociația Salvamont Victoria reprezintă o nouă ocazie de a susține un stil de viață activ, în care natura joacă un rol important.

Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria: “Credem că e important să apreciezi natura și să te bucuri de ea, dar la fel de important este să fii în siguranță atunci când vrei să te relaxezi, să admiri munții și peisajele. Aici intervine rolul serviciului de salvamont, care face eforturi extraordinare pentru ca turiștii să fie în siguranță pe traseele montane. I-am cunoscut pe salvamontiștii din Victoria și am văzut cât de pasionați sunt de munca lor. Mulți dintre ei lucrează de zeci de ani ca salvamontiști. Ne bucurăm că avem ocazia să îi susținem în activitățile lor și, astfel, să popularizăm mișcarea în aer liber, dragostea pentru munte și pentru natură.”

Asociația Salvamont Victoria este responsabilă de o parte din fața nordică a Munților Făgăraș, iar aria de acțiune acoperă 13 văi și circa 43 de kilometri din creasta principală, una dintre cele mai dificile și periculoase zone din Munții Făgăraș. Printre principalele vârfuri din zona de acțiune a salvamontiștilor din Victoria se numără Vârful Moldoveanu, Vârful Urlea, Vârful Dara și Vârful Viștea Mare.

Thomas Bross, Președinte Asociația Salvamont Victoria: “Activitatea asociației noastre se bazează în mare măsură pe voluntariat. Cu excepția unui alt partener care ne sprijină în telecomunicații și a formularelor de 2% prin care donează în general prieteni și cei care ne cunosc, nu avem alți sponsori. Sponsorizările sunt principala noastră sursă de finanțare și ne ajută să ne desfășurăm activitatea.”

Înființată în anul 1969, Asociația Salvamont Victoria realizează acțiuni de patrulare, marcaje, refacere podete și refugii alpine, degajare trasee turistice, acțiuni de transport și salvare accidentați, cursuri de pregătire pentru salvamont, montarea de piloni și săgeți indicatoare, toate acestea având ca scop prevenirea accidentelor montane.

Radu Decebal Bunea, Coordonator Echipă Salvamont Victoria: „Principala noastră sarcină constă în salvarea persoanelor accidentate sau aflate în situații dificile și periculoase, însă foarte importantă este și activitatea de prevenire a accidentelor. În acest sens, acordăm o mare importanță informării turiștilor și menținerii în stare bună a marcajelor, potecilor și podețelor. Avem cheltuieli legate de refacerea marcajelor și amenajarea potecilor și ne dorim să luăm echipament pentru voluntari. Sprijinul acordat de JYSK România ne va ajuta să modernizăm baza Salvamont, care ne facilitează plecarea în acțiunile de patrulare și salvare, să facem lucrările de întreținere pe care le avem demult în plan, să luăm unelte noi și echipament pentru voluntari”.

Compania daneză susține și alte cauze sociale și de mediu. Anul trecut, JYSK a demarat o campanie prin care îi îndeamnă pe oameni să facă mișcare, #NICIOSCUZĂ, în parteneriat cu Comitetul Paralimpic Român. Tot anul trecut, JYSK a început să se implice într-o cauză de mediu și a plantat, alături de Plantăm fapte bune în România, 8 hectare de pădure în localitatea Șotânga din județul Dâmbovița, suprafață ce va fi dublată în noiembrie 2018, când va avea loc o nouă acțiune de plantare la Șotânga.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.


Puteți citi cele mai proaspete știri din retailul DIY din România și din Europa Centrală și de Est, în BricoRetail.ro, cea mai importantă publicație B2B dedicată sectorului DIY și Home Improvement din România, direct sau abonându-vă la newsletterul zilnic.

You can also read the freshest news from DIY retail, from Romania and Central and Eastern Europe, in english, at BricoRetail.ro, the most important B2B publication dedicated to DIY and Home Improvement from Romania, directly or by subscribing to the daily newsletter.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *