JYSK își ia angajamentul de a folosit doar lemn sustenabil până la finalul anului 2024

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, toate produsele noi din lemn care vor intra în sortimentul JYSK vor avea certificarea FSC. Până la finalul anului 2024, tot lemnul folosit în produsele JYSK va fi certificat FSC.

JYSK

JYSK este membru al organizației FSC încă din anul 2006, iar de atunci s-a străduit să crească în permanență procentul de produse realizate din lemn certificat FSC.

Acum, compania este gata să facă pașii finali, extrem de importanți. Începând cu data de 1 ianuarie 2022 toate produsele noi din lemn lansate de JYSK vor fi certificate FSC, în timp ce până la finalul anului 2024 toate produsele din lemn din sortiment vor fi realizate din lemn certificat FSC.

Ne-am dorit întotdeauna ca JYSK să ajungă să folosească lemn certificat FSC în proporție de 100%. Dar, în concordanță cu valorile noastre, nu am stabilit un termen limită pentru acest obiectiv, până când nu am avut un plan clar despre cum ne putem atinge obiectivul. Acum acest plan a demarat și sunt fericit să spun că, începând cu 1 ianuarie 2025, vom folosi doar lemn certificat FSC în produsele JYSK”, explică Peter Andsager, Executive Vice President Purchasing JYSK.

JYSK ridică ștacheta

Toți furnizorii JYSK au fost informați cu privire la noile cerințe, astfel încât să aibă timp să găsească furnizorii de lemn de care au nevoie.

Bineînțeles, ne dorim ca această tranziție către 100% lemn certificat FSC să se aibă loc cât mai repede dar, din respect pentru relația pe termen lung pe care o avem cu furnizorii noștri, este corect din partea noastră să le dăm timp pentru a găsi alternative, acolo unde este nevoie. Trebuie să subliniez, de asemenea, că lemnul care nu are certificare FSC, folosit astăzi pentru produsele JYSK, provine din surse responsabile. Dar, prin cerința de a folosi doar lemn certificat FSC, ridicăm ștacheta și mai mult, deoarece această certificare impune standarde stricte în mai multe aspecte ale exploatării,spune Peter Andsager.

Accent pe ambalaje

Obiectivele ambițioase de durabilitate ale JYSK nu se îndreaptă doar către lemnul folosit pentru realizarea produselor.

Și în cazul tuturor ambalajelor folosite, JYSK va folosi doar materiale brute certificate FSC.

Schimbarea materialelor din care sunt realizate ambalajele produselor noastre este în curs. Eliminăm ambalajele care includ elemente din plastic și le înlocuim cu ambalaje reciclabile, realizate din carton. Și în cadrul acestui proces, avem cerințe stricte ca materialele să fie certificate FSC”, spune Peter Andsager.

Un pas important

Directorul FSC Danemarca, Søren Grue, este încântat că unul dintre cei mai mari retaileri și-a luat angajamentul de a folosi numai lemn certificat FSC.

Atunci când un mare retailer, așa cum este JYSK, își setează un obiectiv de durabilitate atât de ambițios, exemplul este urmat și de alții. Nu vorbim aici doar de creșterea ambițiilor furnizorilor și subcontractorilor. Ceea ce este și mai important este transmiterea unui mesaj puternic în segmentul de activitate al companiei, care îi poate inspira și pe alții pentru a-și seta obiective înalte. Avem nevoie de aceste obiective ambițioase pentru a opri silvicultura care nu se practică responsabil”, spune Søren Grue.

FSC (Forest Stewardship Council) este o organizație non-profit internațională și un sistem de etichetare a lemnului și hârtiei care provin din silvicultură sustenabilă. Exploatarea pădurilor este făcută luând în calcul viața animalelor și a plantelor care populează pădurea. FSC înseamnă o silvicultură responsabilă din punct de vedere al mediului, dar și din punct de vedere social și economic.

JYSK România

JYSK este unul dintre cei mai importanți retaileri de mobilă și decorațiuni interioare din Europa. Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979. În prezent, JYSK desfășoară operațiuni în 51 de țări, are peste 23.000 de angajați și peste 2900 de magazine. În Germania și Austria, grupul își desfășoară activitatea sub denumirea de Dänisches Bettenlager – iar în restul țărilor sub numele de JYSK.

Compania este deținută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu și alte companii, cu o cifră de afaceri anuală de 4,7 miliarde de euro. Cifra de afaceri JYSK este de 3.79 miliarde euro.

JYSK a intrat pe piața din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Rețeaua numără în prezent 91 de magazine în România.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,230 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » JYSK își ia angajamentul de a folosit doar lemn sustenabil până la finalul anului 2024
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.