JYSK introduce noi ambalaje și elimină 27 de milioane de pungi de plastic pe an

Începând din acest moment, JYSK va schimba ambalajele lenjeriilor de pat și ceașafurilor, înlocuind pungile de pastic cu benzi de hârtie certificată FSC.

JYSKAceastă schimbare va duce la eliminarea a 27 de milioane de pungi de plastic pe an și face parte din efortuile de sustenabilitate ale JYSK.

Sustenabilitatea este o parte importantă a strategiei JYSK. Compania și-a propus să folosească ambalaje mai sustenabile, ușor de reciclat, realizate din din materiale regenerabile. Acum, JYSK face un nou pas în reducerea consumului de plastic, prin inițiativa de a introduce ambalaje noi pentru lenjerii de pat și cearșafuri. Pungile de plastic au fost eliminate cu totul din ambalajul acestor produse.

O bandă de hârtie va înlocui pungile în care erau ambalate produsele. Primele produse ambalate astfel se află deja în magazinele JYSK, iar în perioada de tranziție vor fi comercializate alături de cele aflate în ambalaje vechi, până când cele vechi vor fi vândute.

Eliminarea a 27 de milioane de pungi de plastic din ambalajele lenjeriilor de pat și cearșafurilor vândute de JYSK în fiecare an va face ca în mediu să nu mai ajungă 475 de tone de plastic.

27 de milioane de pungi reprezintă o cantitate uriașă. Ne ajută să reducem amprenta de carbon și le oferă clienților noștri posibilitatea de a recicla cu ușurință ambalajul produsului cumpărat. Dacă am mototoli cele 27 de milioane de pungi de plastic pe care le eliminăm și le-am pune într-un magazine JYSK de aproximativ 1200 mp, pungile ar umple magazinul de la nivelul podelei, până deasupra capului”, spune Sam Harrington, Sustainability Manager la JYSK.

Ușor de reciclat

Noul ambalaj este realizat din material certificat FSCTM (FSCTM N001715). FSCTM este prescurtarea de la Forest Stewardship CouncilTM. Aceasta este o organizație non-profit și un sistem de etichetare a lemnului și hârtiei provenite din silvicultură sustenabilă, unde viața plantelor și a animalelor este luată în considerare. Eticheta FSC atestă faptul că silvicultura se face cu responsabilitate față de mediu, responsabilitate socială și economică.

Acesta este un proiect la care am lucrat în ultimii ani, timp în care am încercat mai multe modele de ambalaje. Strategia noastră a fost să găsim un design de ambalaj sustenabil și de calitate pentru lenjerii de pat și cearșafuri. Sunt foarte mulțumită de rezultat”, spune Kathrine Møller Vinther, Category Manager Bed linen & Sheets JYSK.

Noul ambalaj este ușor de reciclat pentru clienți, acasă. Ambalajul de hârtie poate fi colectat selectiv în coșul destinat hârtiei și cartonului, în comparație cu pungile folosite înainte, care nu puteau fi reciclate cu ușurință de către persoane în locuință.

Nu vom putea scăpa de pungile de plastic din toate tipurile de ambalaje din motive bine întemeiate, iar aceste 27 de milioane de pungi de plastic sunt, bineînțeles, doar o mica parte din plasticul folosit de către JYSK și de întreaga lume. Totuși, credem că toate inițiativele mici contează, de aceea vom continua să depunem eforturi pentru a reduce cât mai mult consumul de plastic”, spune Lars Høgh Jensen, Packaging Development Specialist. 

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *