IKEA va deschide al doilea magazin din România la finalul lui 2018. Detalii legate de noul magazin

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru magazinul IKEA de pe Bulevardul Theodor Pallady, nr. 57, al doilea din România, a fost aprobat de către Primăria Generală a Capitalei.

IKEAAflat în partea de est a Bucureștiului, pe Bulevardul Theodor Pallady, nr. 57, lângă centrul comercial unde se află magazine METRO si Auchan, cel de-al doilea magazin IKEA din România va fi construit pe piloni, va avea o suprafață de aproximativ 37.000 de metri pătrați și va contribui la crearea a 300 de locuri de muncă, în urma unei investiții de 80 de milioane de euro – reprezentând valoarea cumulată a terenului și a construcției.

„Ne bucurăm să vedem progresul planurilor de expansiune din România și acest lucru se datorează eforturilor colegilor noștri din echipa de Property and Expansion. Mulțumim Primăriei Generale a Capitalei pentru o bună colaborare. Echipa Primăriei a dat dovadă de profesionalism și s-a implicat într-un dialog funcțional și benefic de ambele părți în timpul procesului de aprobare al PUZ. Următorul pas este să depunem documentația pentru autorizația de construcție și, prin aceasta, să ajungem mai aproape de data de deschidere pe care ne-o dorim pentru al doilea magazin IKEA din România: finalul anului 2018,” a declarat Stefan Vanoverbeke, Country Retail Manager IKEA South-East Europe.

Sustenabilitatea integrată în business din faza de proiect

Pornind de la moștenirea suedeză și de la respectul față de natură, IKEA South East Europe depune eforturi să reducă impactul asupra mediului înconjurător în construcția noului magazin. Amplasarea viitorului magazin din Bulevardul Theodor Pallady va oferi atât consumatorilor, cât și IKEA, posibilitatea de a reduce emisiile de dioxid de carbon generate de transport, prin accesul la mijloace de transport în comun (tramvai, metrou și autobuz), precum și acces la autostradă și la șoseaua de centură pentru camioanele care vor transporta produsele IKEA. Obiectivul companiei este să folosească 100% energie regenerabilă în noul magazin: cu sisteme de energie geotermală și panouri solare integrate în construcție. Mai mult, vor fi instalate stații de încărcare pentru mașini electrice, vor fi disponibile metode de administrare pentru toate tipurile de deșeuri, iar suprafața de spațiu verde din totalul terenului va fi de 30%, în conformitate cu cerințele legale.

IKEA se află în regiunea Europei de sud-est cu o misiune: să creeze o viață de zi cu zi mai bună pentru cei mai mulți oameni. Planurile de expansiune au un rol important în planurile strategice ale organizației IKEA South East Europe de a aduce brand-ul IKEA mai aproape și a-l face mai accesibil pentru cei mai mulți oameni în viitorul apropiat.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, scule şi unelte

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din brico-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 1,216 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » IKEA va deschide al doilea magazin din România la finalul lui 2018. Detalii legate de noul magazin
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.