IKEA încheie colaborarea cu un furnizor chinez după ce a descoperit documente falsificate privind originea lemnului

În timpul unui audit de rutină al unui furnizor din China, specialiștii IKEA în aprovizionarea cu lemn și păduri au descoperit documente falsificate legate de originea lemnului în perioada septembrie 2019 – octombrie 2020.

IKEA

Divizia IKEA responsabilă de relația cu furnizorii a lansat imediat o anchetă completă care a dus la încetarea relației de afaceri cu partenerul din China. De asemenea, a oprit vânzările produselor afectate în 57 de piețe în care acele produse erau disponibile.

Această abatere este complet inacceptabilă și retailerul își asumă întreaga responsabilitate pentru ea. Este împotriva tuturor valorilor IKEA, împotriva a ceea ce suntem și vor să fie ca afacere. Clienții ar trebui să poată avea întotdeauna încredere deplină că tot lemnul pe care îl folosesc este obținut în mod responsabil.

În calitate de mare consumator de lemn, retailerul tratează cu seriozitate responsabilitățile sociale și de mediu. Pentru a asigura legalitatea lemnului folosit, lucrăm cu cele mai înalte standarde disponibile din industrie, efectuând aproximativ 200 de controale de audit în fiecare an. Datorită acestui sistem a reușit să detecteze lemnul care nu poate fi urmărit și să reacționeze rapid.

În întreaga lume IKEA lucrează îndeaproape cu aproximativ 1.000 de furnizori de mobilă și cu mulți alți sub-furnizori. Cu toate acestea, dacă găsesc nereguli, toată lumea va fi tratată în același mod.

Întregul conținut al site-ului www.bricoretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația BricoRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *