Câteva lucruri pe care nu le ştiai despre IKEA. 10 ani de prezenţă în România

De Ziua Porţilor Deschise la IKEA, am avut şansa să vedem la lucru câteva departamente care nu sunt vizibile atunci când facem shopping în magazinul IKEA. Vizita a avut loc chiar la primele ore ale dimineţii, înainte ca magazinul să fie deschis pentru public, iar departamentele şi procesele vizate au fost: protecţia şi siguranţa la locul de muncă, recepţie marfă, aprovizionare rafturi, design (decorări interioare), vânzări etc.

Câteva cifre legate de IKEA venite de la departamentul de logistică:

 • în această perioadă a anului (martie) se recepţionează cca 10 camioane de marfă pe zi, proces care are loc noaptea spre dimineaţă
 • cea mai aglomerată perioadă a anului este noiembrie – decembrie, atunci când se recepţionează 12 – 14 camioane în fiecare zi
 • vânzărie din zilele de sâmbătă reprezintă 25% din totalul vânzărilor unei săptămâni
 • în fiecare zi, departamentul de recepţie manipulează între 1.000 şi 2.000 de articole
 • în zona de recepţie marfă, magazinul are 30 de angajaţi până în ora 10.00, după care numărul angajaţilor ajunge la 60, oră la care începe procesul de pregătire a comenzilor plasate online spre a fi livrate
 • în această perioadă a anului, departamentul logistică are un număr de 115 oameni, iar în perioada de vârf acesta aproape se dublează (creşte cu 95%)
 • marfa ajunge la rafturi în baza indicatorilor de geolocaţie din magazin (în orice moment, se ştie exact unde este fiecare produs)
 • o medie de cca. 2.000 de articole (17% din total articole) se reaprovizionează zilnic
 • gama completă de produse cuprinde un număr de 9.000 de articole
 • există o maşină care confecţionează o cutie doar pentru produsele comandate online, adică o cutie personalizată

Produsele ajung în magazinul IKEA din depozitul IKEA Romania situat în zona Militari, care are o suprafaţă de cca 10.000 de mp, din depozitul extern (regional) din Polonia sau direct de la furnizori.

IMG_6050 (Copy)

Ca o curiozitate, celebrele denumiri greu de pronunţat ale produselor IKEA sunt, de cele mai multe ori, locuri din Suedia dar uneori înseamnă şi ceva practic sau o explicaţie a produsului respectiv.

Mulţumim reprezentanților IKEA Băneasa pentru deschiderea cu care ne-au împărtăsit aceste lucruri:

 • Violeta Neniță, Store Manager
 • Cristian Ioniche, Manager Logistică
 • Theodor Nica, Communication & Interior Design Manager
 • Bogdan Bojneagu, Sales Manager

Pe 21 martie 2017 se împlinesc 10 ani de la deschiderea Magazinului IKEA Băneasa

„Am făcut parte din viețile românilor în ultimii 10 ani, cu peste 120 de milioane de produse care și-au găsit locul în casele lor, și peste 30 de milioane de vizitatori care au trecut pragul magazinului nostru.

Ne-am bucurat să luăm parte la schimbări importante pentru noi toți și să creștem alături de cei peste 2.500 de oameni care au lucrat în magazinul IKEA în toți acești ani, dintre care 569 care sunt în continuare angajații IKEA România.

În tot acest timp, echipa IKEA a avut grijă să transforme viziunea companiei – de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cei mai mulți oameni – în realitate. Este parte din magia IKEA și o călătorie minunată pe care o facem împreună. Pentru noi dintotdeauna oamenii au fost și rămân cei mai importanți”, spune Violeta Neniță, directoarea Magazinului IKEA Băneasa.

Câteva cifre interesante pentru magazinul IKEA Băneasa la aniversarea a 10 ani:

 • Cea mai vândută familie de mobilier a fost familia de sisteme de depozitare pentru camera de zi BESTÅ, cu peste 390.000 de bucăți vândute în cei 10 ani.
 • Farfuriile și bolurile din gama OFTAST au fost accesoriile cele mai apreciate de clienții noștri, care au în casele lor 619.919 de bucăți.
 • Prăjitura cu migdale ALMONDY CAKE a câștigat în fața chifteluțelor în vânzările Restaurantului, cu 1.391.547 de bucăți vândute.
 • Clientul cu cel mai mare bon din cei zece ani și-a mobilat simultan mai multe camere din casă și a cumpărat mobilier și accesorii în valoare de 104.568 lei.

Promoţie:

Cu ocaziea celor 10 ani de prezenţă pe piaţa din România, compania le oferă membrilor IKEA FAMILY 10 zile de reduceri de 10%, la 10 game diferite de produse.

Reducerile sunt valabile în perioada 13-22 martie 2017 inclusiv, în limita stocurilor disponibile, pentru toți cei care au un card IKEA FAMILY.

Pe lângă reducerile pregătite pentru membrii IKEA FAMILY, retailerul îi așteaptă cu evenimente-surpriză și pe vizitatorii IKEA POPAS URBAN de pe Calea Victoriei nr.46.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, mobilier, scule şi unelte

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *