HORNBACH: Culorile metalice, texturile inspirate din natură și modelele 3D, noile trenduri în decorarea pereților

Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, culorile metalice, modelele 3D și texturile inspirate din natură sunt cele mai noi tendinţe în amenajarea pereţilor, iar românii sunt tot mai interesaţi să îşi decoreze locuinţele urmând noile trenduri.

HORNBACHUltimele tendinţe în ceea ce privește decorarea pereților sunt o sursă de inspiraţie privind amenajarea interiorului locuinţei. Din acest motiv, magazinele Hornbach vor evidenția în luna septembrie produse noi ce pot aduce o schimbare în ambientul casei”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General Hornbach România.

În acest sens, românii vor putea alege dintre diversele tipuri de vopsele revoluționare marca Style Color, dezvoltată de Hornbach. Astfel, în gama Style Color ”metal” se regăsesc nuanțele de auriu și argintiu, care pot schimba radical atmosfera unei camere, conferindu-i un aer fastuos, care va surprinde prin eleganță și unicitate.

Pe de altă parte, gamele Style Color ”nature” și ”sand” vin cu soluții ingenioase pentru nuanțe și texturi deosebite, inspirate din natură, potrivite pentru nevoia de liniște și confort resimțită cu precădere la începutul toamnei, după dinamismul și efervescența verii. În funcție de gradul de intensitate a luminii, vopselele creează o suprafață ușor marmorată, cu o strălucire discretă.

Pentru rezultate optime, le recomandăm clienților să se asigure că pereții sunt pregătiți pentru decorare. Astfel, trebuie verificată capacitatea de absorbție a peretelui, protejate pardoseaua, muchiile și colțurile cu bandă de hârtie adezivă, grunduit peretele, dar și testată vopseaua într-o zonă mică înainte de aplicare”, a subliniat Mugurel-Horia Rusu.

Pe lângă noile game de vopsea marcă Hornbach, magazinele pun permanent la dispoziția clienţilor și accesoriile necesare proiectelor de amenajare a pereților.

Modelele 3D, noutatea sezonului în materie de tapet

În paralel cu cele mai recente sugestii pentru vopsirea pereților, magazinele Hornbach vor pune accent la începutul toamnei pe noua colecție de tapet, în nuanțe intense și modele în stil baroc pentru spații mari, dar și texturi ce redau o strălucire discretă, dedicate locuințelor cu suprafețe mici.

În materie de tapet, tendinţa momentului o reprezintă modelele 3D, care contribuie la crearea unui interior de poveste, acestea fiind completate de modelele în nuanțe pastel, ce redau locuinței o atmosferă calmă, plină de serenitate.

Atunci când se hotărăsc să își tapeteze pereții, românii aleg cu precădere modele clasice, dar în același timp sunt deschiși la nou, fiind în acest sens consiliați de către specialiștii noștri cu privire la tendințele actuale. Spre exemplu, o variantă binevenită în domeniul decorării pereților este vopsirea tapetului structurat”, a menţionat reprezentantul Hornbach.

O altă  tendință care se va accentua în următoarea perioadă este tapetul realizat din fibră de sticlă, pretabil în special pentru birouri, spitale, clinici, grădinițe, spații rezidențiale cu trafic intens, dar și pentru locuințele în care se regăsesc animale de companie. Avantajelele acestui tip de tapet sunt rezistența la șocuri și zgârieturi, faptul că nu dezvoltă mucegai şi că maschează imperfecțiunile pereților. În plus, este recomandat persoanelor alergice.

Plantele care purifică aerul, alegerea optimă pentru locuințe

Tot în luna septembrie, când concediile se termină și orașele se aglomerează cu mașini, magazinele Hornbach vor expune o categorie specială de plante – cele care purifică aerul, având capacitatea de a elimina până la 87% din cantitatea de toxine din camera în care sunt amplasate.

Principalele plante care se vor regăsi în expoziția pregătită de Hornbach sunt Crinul păcii, Zamioculcas, Feriga de cameră, Calathea și Dracaena. Toate acestea preferă locurile luminoase, dar nu contactul direct  cu  soarele, ceea ce le face foarte ușor de îngrijit.

Românii sunt interesați de astfel de plante, atât pentru efectele lor benefice, cât și pentru aspectul exotic pe care îl pot aduce în locuințe, motiv pentru care ne-am gândit să le venim în întâmpinare cu o expoziție completă, în care să se regăsească multiple exemplare, mai mult sau mai puțin cunoscute”, a mai spus Mugurel-Horia Rusu.

În ceea ce privește proprietățile de purificare ale acestor plante, fiecare se deosebește în felul său. Dracaena, spre exemplu, absoarbe benzenul din substanţele  volatile  din  vopseluri,  lacuri  și  adezivi  din atmosferă, feriga  contribuie  la  sporirea  umidităţii din aer, iar Crinul  păcii  absoarbe  noxele din aer și diminuează efectele nocive ale fumului de țigară.

HORNBACH  este o companie multinaţională, fondată   în  anul  1877.  În  acest  moment,  concernul  deține  154 de magazine mixte de materiale  de construcții și grădinărit, în nouă țări din Europa (Germania, Austria,  Olanda,  Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), dintre care 6 în România (Bucureşti  Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu).

În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *