Hornbach Timişoara, singurul magazin de bricolaj din România cu certificare BREEAM

Magazinul Hornbach din Timişoara, inaugurat la jumătatea lui 2012, a obţinut la începutul acestui an certificarea BREEAM In-Use.

1 hornbach

Construit și gestionat având în vedere soluţiile ecologice de îmbunătăţire a eficienţei energetice şi reducere a impactului clădirii asupra mediului natural, Hornbach din Timișoara a devenit primul magazin materiale de construcţii şi grădinărit din România ce a primit această distincţie, dar şi primul din reţeaua globală a Hornbach.

În urma unui proces riguros de evaluare, magazinul Hornbach din Timişoara a primit la finalul lunii ianuarie certificarea BREEAM In-Use, devenind astfel un standard de referinţă în rândul clădirilor verzi din România. Evaluarea cu succes a tuturor criteriilor de sustenabilitate pentru pilonii Asset şi Building Management a determinat obţinerea certificării cu calificativul „Foarte bine”.

Pentru obţinerea certificării, au fost luate în considerare aspecte precum managementul clădirii, consumul de energie şi apă, materialele folosite, precum şi nivelul de poluare. Astfel, pe baza recentei certificări,  magazinul Hornbach Timişoara este recunoscut la nivel mondial ca fiind o clădire cu impact redus asupra mediului, care asigură încorporarea celor mai bune practici pentru protejarea mediului înconjurător.

Obţinerea acestei certificări este un motiv de bucurie pentru întreaga echipă Hornbach, întrucât reprezintă o confirmare a filosofiei şi a valorilor noastre. Mai mult, aceasta ne motivează să ne asumăm în continuare răspunderea pentru oameni şi mediu şi să menţinem un proces de îmbunătăţire a clădirilor Hornbach”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

BREEAM, Building Research Establishment Environmental Assessment Method, este cea mai veche şi cea mai răspândită metodă de certificare pentru construcţii sustenabile din România şi reprezintă un etalon pentru descrierea influenţei pe care o are o clădire asupra mediului înconjurător. Criteriile de evaluare vizează atât aspectul ecologic al clădirii, cât şi durabilitatea acesteia, incluzând  şi calitatea ecologică a finisajelor şi a aerului interior, acestea având un impact puternic asupra sănătăţii oamenilor din clădire.

Certificatul emis este valabil pe o perioadă de 3 ani, fiind reînoit anual, în cazul în care nu există schimbări semnificative. La expirarea celor 3 ani,  magazinut Hornbach din Timişoara urmează să parcurgă un nou proces de audit. Hornbach România a colaborat cu Colliers International, una dintre primele companii de consultanţă imobiliară din România acreditate să ofere consultanţă pentru certificarea verde a clădirilor, pentru obținerea certificării.

Principalele argumente în favoarea certificării Hornbach Timișoara au fost eficienţa energetică, materialele folosite şi gestionarea deşeurilor, precum şi proxmitatea faţă de mijloacele de transport de care dispune proiectul. Per total, certificarea verde a magazinului Hornbach din Timișoara a reprezentat un proces lin, având în vedere că proprietatea avea deja implementate multe dintre cerințele BREEAM. Hornbach este o companie cu o politică de sustenabilitate solidă, iar eforturile acesteia de a construi și a administra în mod sustenabil proprietățile din România au fost un puternic argument al succesului rapid astfel obținut”, susține Oana Drumea, property manager și consultant în Certificarea Verde a clădirilor, din cadrul echipei de Real Estate Management Services a Colliers International România.

Magazinul din Timişoara a fost supus și unei verificări a eficienţei energetice conform standardelor din România şi a fost clasificat ca făcând parte din clasa de eficienţă energetică A. În cadrul acestei evaluări au fost luate în considerare caracteristicile termice ale clădirii, împreună cu instalaţiile de încălzire, climatizare şi iluminat.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *