Hornbach pune la dispoziția clienților o gamă variată de plante de interior

HORNBACH, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, pune la dispoziția clienților o gamă variată de plante de interior.

HornbachPotrivit specialiștilor HORNBACH, plantele verzi au atât rol decorativ, fiind tot mai utilizate în decorarea locuințelor sau birourilor, dar pot reduce și conținutul de poluanți dintr-o încăpere și pot împrospăta aerul, având efecte psihice benefice și de relaxare asupra oamenilor.

Pentru a veni în întâmpinarea clienților care caută soluții de amenajare prin astfel de elemente naturale, HORNBACH oferă o gamă variată de plante verzi de interior, ce cuprinde peste 1.200 de plante grupate pe teme, în funcție de înălțime, preț, proveniență sau adresabilitate.

Ca în fiecare an, HORNBACH își întâmpină clienții cu o varietate de plante pentru interior, ce cuprinde plante decorative prin flori sau plante decorative prin frunze. Fie că vorbim de amenajarea spațiilor în care locuiesc, fie de cele în care lucrează, cei care ne trec pragul pot alege din gama de produse în funcție de preferințele fiecăruia. Mai mult, prin serviciul de consiliere pe care îl oferim, ajutăm clienții și în luarea deciziilor de amenajare“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al HORNBACH România.

În magazinele HORNBACH, clienții pot alege din oferta de plante de interior, segmentate pe mai multe categorii. Plantele cățărătoare sau agățătoare pot fi folosite în utilarea spaţiilor şi încăperilor mici, precum bucătăria, holul, birourile, cafenelele sau restaurantele de mici dimensiuni. Printre aceste plante se numără iedera de diferite culori și specii, feriga și altele.

O altă categorie sunt plante verzi speciale, cum ar fi iarba pisicii, plante carnivore, care ajută la curățarea de insecte a încăperilor, sau plante exotice, precum Zamioculcas, Livistonia, din gama palmierilor. Portofoliul HORNBACH pe acest segment mai cuprinde și plante verzi mari, cu dimensiuni de peste 5 metri, precum Dypsi Lutescens (Palmierul de aur), Ficus de diverse specii, Pachira cu tulpină împletită (Arborele de bani), Beaucarnea recurvata (Piciorul de Elefant), Howea Fosteriana (Palmierul Doamnei), Hoya Australis sau Yucca cu diverse varietăți și altele.

Gama de plante verzi de interior este completată de plantele purificatoare de mici și mari dimensiuni,  între 2,5 și 5 metri, categorie din care fac parte Sanseveria (Limba soacrei), Aglaonema, Chlorophytum, Calathea și plantele minisuculente și suculente de dimensiuni mai mari, precum cactușii sau bonsaiul și bambusul, care atrag energiile negative prin metode Feng-Shui.

Plantele verzi, tot mai căutate de către români

Potrivit reprezentanților companiei, plantele de interior care se dezvoltă și în condiţii scăzute de luminozitate sunt foarte bine vândute. Printre acestea se numără Calathea, Yucca, Bambus, Bonsai, Pachira etc. La mare căutare sunt și plantele agățătoare pretabile pentru decorarea scărilor interioare

sau a holurilor întunecate, precum și plantele de pervaz, mai ales pentru bucătării și spații reduse. De asemenea, plantele care atrag energiile negative din încăpere prin tehnica Feng-Shui, precum Sanseveria, Bonsaii sau Cactușii, sunt printre preferatele românilor.

Pe lângă plantele verzi de dimensiuni medii, s-a constatat o orientare spre noutăți exotice din gama palmierilor, o creștere a achizițiilor de plante verzi de mari dimensiuni, precum și de plante suculente de diverse dimensiuni: Echeveria, Haworthia (Zebra cactus).

În ceea ce privește perioada rece, plantele pentru balcon, terase și grădină sunt mai puțin cumpărate, clienții orientându-se cu precădere spre plantele din interior. Astfel, iarna este perioada în care se redecorează apartamente și birouri cu plante care să purifice toxinele din spațiile închise, o plantă la ghiveci aflată la fiecare 9 mp asigurând o purificare a aerului din interior cu 50-60%, conform unor studii efectuate de specialiștii horticoli.

Soluții de îngrijire și depozitare ale plantelor de interior

Îngrijirea corespunzătoare garantează o creștere constantă și asigură astfel o îmbunătățire a aerului din orice încăpere. Pentru cei care sunt în căutarea unor soluții potrivite de întreținere a plantelor verzi, HORNBACH oferă posibilități de amenajare interioară, pornind de la alegerea plantelor de  interior, până la recomandări de ghivece.

Conform specialiștilor companiei, plantele de interior nu se îngrijesc la fel tot timpul anului deoarece nevoile lor sunt diferite, în funcţie de rotația anotimpurilor. Astfel, pentru a le menține sănătoase trebuie să le fie asigurată lumina, umiditatea din aer și pământ, dar și temperatura ambientală adecvată.

Gama de produse din segmentul dedicat plantelor verzi este completată de ghivece cu sisteme de  irigații, confecționate din material plastic, ușor de manipulat și manevrat, care asigură necesarul de apă al plantei pe timp îndelungat. Ghivecele folosite trebuie să fie, în general, mai mari cu 2-3 cm decât volumul pământului cuprins în rădăcini. Un alt element din segmentul de plante de interior este reprezentat de suporții cu role care ajută la mobilitatea mutării plantelor dintr-un loc în altul, confecționați pe mai multe dimensiuni, forme și materiale.

O paletă largă de fertilizanți și îngrășăminte lichide, solide sau cu acţiune îndelungată sub formă de batoane este disponibilă pentru clienți. De asemenea, aceștia pot alege și din gama de pulverizatoare și stropitori, dar și din diversele tipuri de subtrat (pământ) folosite.

Hornbach România

HORNBACH este o companie multinațională de familie, care a înregistrat în exercițiul financiar  2016/2017 (data bilanțului: 28 februarie) o creștere a cifrei de afaceri (netă) de 4,9%, la 3,9 miliarde euro.

Fondată în anul 1877, HORNBACH este singura companie din domeniul construcțiilor și  grădinăritului  care se poate mândri cu o istorie de 6 generații. În acest moment, concernul deține 156 de magazine mixte de materiale de construcții și grădinărit, în 9 țări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Cehia, Luxemburg, Elveția, Suedia, Slovacia și România), dintre care 6 în România (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timișoara și Sibiu).

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, mobilier, scule şi unelte

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *