Hornbach: Pavajele și sistemele de irigații sunt elemente esențiale pentru o curte modernă

Românii aleg tot mai mult pavele care pot fi montate în modele geometrice, dinamice, și sisteme de irigații inovatoare, potrivit Hornbach România, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, când vine vorba de amenajarea curţilor. Aceste două elemente sunt tot mai căutate deoarece îmbină ideal aspectul practic și cel estetic.

HB_Pavaje „Pavajele au devenit în ultimii ani un element foarte important și tot mai căutat pentru design-ul exterior în curțile românilor, având în vedere că pot transforma complet imaginea de ansamblu din jurul caselor, oferind, pe lângă utilitate, și un aer modern”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General Hornbach România.

Mai mult, cei care își amenajează grădinile au înțeles că este necesar ca pavajul curții să fie realizat în funcție de destinația fiecărei zone. Astfel, în zona de trafic auto sunt recomandate pavaje rezistente la uzură și sarcini grele. În schimb, în zona pietonală, opțiunile sunt aproape nelimitate, atât din punct de vedere al culorilor, cât și în ceea ce privește formele și modelele care pot fi realizate. În funcție de preferințele proprietarilor, există variante care asigură un design minimalist, ordonat, până la unul creativ, în forme dinamice, circulare (spirală, cercuri concentrice), dreptunghiulare sau ascuțite (stea, zig-zag).

Recomandările Hornbach: pașii necesari pentru pavajul ca la carte

În ceea ce privește aspectele care trebuie luate în calcul pentru ca proprietarii să se asigure că montajul pavajelor este executat la un nivel profesionist, specialiștii Hornbach recomandă ca lucrarea să respecte anumiți pași: în primul rând, trebuie realizată o trasare optimă a terenului, cu pante de scurgere a apei de ploaie și cu o compactare sigură a stratului de suport, care este format din balast, piatră spartă și beton.

Apoi, în funcție de tipul suprafeței care va fi pavată, trebuie calculată grosimea stratului de suport, în acord cu preferințele proprietarilor. Abia la finalul acestor lucrări, se aşează patul de pavaj, care este practic un strat de nisip uscat, iar ulterior se aranjează pavajele, cu rosturi de 2-3 mm, care vor fi umplute cu nisip fin.

Deoarece specialiștii Hornbach au observat că tot mai mulți români se interesează de opțiunea pavării curților în detrimentul simplei turnări de asfalt, în luna iunie va avea loc în toate magazinele retailerului o expozițe în care vizitatorii vor putea găsi diverse tipuri de pavaje și modalități de combinare a acestora, pentru a avea o imagine de ansamblu asupra posibilităților nenumărate pe care le au. În plus, clienţii vor primi consiliere din partea specialiştilor Hornbach.

 Recomandările Hornbach: tehnologii inovative pentru irigarea grădinilor

 Tot în luna iunie, pasionații de grădinărit vor avea ocazia să descopere, în cadrul expoziţiilor din toate cele 6 magazine Hornbach, cele mai noi sisteme de irigat pentru grădini.

Astfel, pentru irigarea grădinilor de mari dimensiuni, vor fi prezentate sistemele de irigat prin tub și prin bandă de picurare, ambele fiind recomandate atât pentru grădini familale, cât și pentru ferme horticole.

„Una dintre cele mai importante diferențe dintre cele două sisteme se remarcă la nivelul duratei de viață. Dacă cele prin tub de picurare pot fi folosite eficient timp de 10 ani, varianta prin bandă de picurare are o durată de viață medie de aproximativ 4 ani”, a adăugat Mugurel-Horia Rusu.

Pe de altă parte, pentru grădinile de dimensiuni mai mici sau pentru balcoane, specialiștii Hornbach recomandă utilizarea sistemelor de microirigații.

Pe lângă acestea, clienții vor avea la dispoziție și o gamă largă de accesorii inovatoare menite să optimizeze și să completeze procesul de irigare. Printre acestea se numără dispozitivele din gama for_q   Hydrologic care, prin  senzorii  de  măsurare a umidității, asigură o udare optimă a plantelor.

Printre cele mai interesante accesorii se numără şi programatoarele de udare, ce pot fi reglate în funcție de ziua şi ora la care se dorește irigarea, dar și senzorii de udare conectați wireless la computerul de irigare.

Despre Hornbach România

HORNBACH  este o companie multinaţională, de familie, care a înregistrat în exercițiul  financiar  2015/2016 (data bilanțului: 29 februarie) o cifră de afaceri   (netă)  de  peste 3,755 miliarde de Euro, în creștere cu peste 5% comparativ cu perioada anterioară.

Fondată   în  anul  1877,  HORNBACH  este  singura  companie  din  domeniul construcțiilor  și  grădinăritului  care  se poate mândri cu o istorie de 5 generații.  În  acest  moment,  concernul  deține  154 de magazine mixte de materiale  de construcții și grădinărit, în nouă țări din Europa (Germania, Austria,  Olanda,  Luxemburg, Elveţia, Cehia, Slovacia, Suedia şi România), dintre care 6 în România (Bucureşti  Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu).

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, scule şi unelte

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *