HORNBACH: Paşii cei mai importanţi pentru izolarea mansardei și întreținerea cactușilor

În contextul în care din ce în ce mai mulți români iau în considerare posibilitatea de a locui într-o casă cu mansardă, specialiștii Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, oferă o serie de recomandări privind izolația acestui spaţiu.

Hornbach - mansarda_2Scopul este de a evita degradarea acoperișului, apariția mucegaiului și, cel mai important, costuri ridicate la încălzire pe timp de iarnă.

Cel mai important risc în cazul unei termo sau hidroizolări defectuoase este degradarea ireversibilă a șarpantei din lemn și acoperișului casei. Urmează apoi apariția mucegaiului pe suprafața interioară a placării acoperișului, care poate amenința sănătatea celor care locuiesc în interiorul casei. În plus, o izolare incorect realizată nu va permite reducerea costurilor de încălzire pe perioada iernii”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al companiei Hornbach România.

Evitarea pierderii de căldură presupune alegerea corectă a unui produs termoizolant elastic și compresibil care să umple complet spațiile neregulate din interiorul șarpantei. În momentul în care spațiile sunt perfect acoperite, termoizolarea va reduce semnificativ consumul de energie termică pe timpul iernii și va preveni apariția umidității.

Pentru o termoizolare eficientă a spațiului mansardat se recomandă produsele din vată minerală de sticlă semirigide, care prezintă o conductivitate termică mică. În cadrul acestui prim pas al procesului de izolație trebuie asigurată și protecția lemnului împotriva umidității folosind membrane de control cu permeabilitate variabilă.

De asemenea, sfatul nostru este ca procesul de izolație să fie supervizat de către un constructor profesionist, care cunoaște instrucțiunile de instalare furnizate de către producător și este capabil să aleagă corect cele mai eficiente produse pentru un astfel de proiect”, a completat reprezentantul companiei.

Mai multe recomandări vor fi puse la dispoziția clienților Hornbach chiar din partea producătorilor de vată minerală și alte produse specifice termoizolării, care vor fi prezenți în fiecare magazin pe parcursul lunii iulie. În această perioadă, în toate locaţiile Hornbach va exista o zonă special amenajată unde vor fi prezentate detalii despre aceste produse.

Tot în luna iulie, specialiştii Hornbach pun la dispoziţia clienţilor şi materiale legate de îngrijirea cactuşilor. Decorative prin formă, culoare și mod de așezare al frunzelor, plantele suculente, precum cactuşii, sunt mult mai ușor de îngrijit decât alte plante de mici dimensiuni, cel mai important aspect fiind asigurarea unor condiții favorabile de lumină și temperatură.

Aerul rece şi uscat din timpul iernii este o condiție esențială pentru apariția florilor cactușilor, pe când excesul de lumină și umiditate le va provoca un repaus de 4-5 luni, timp în care acestea nu vor putea înflori”, a menționat Mugurel-Horia Rusu.

Aerisirea spațiului și menținerea unei temperaturi constante sunt alte două criterii cu impact pozitiv asupra plantelor suculente, nerespectarea acestor condiții putând cauza arsuri la nivelul frunzelor. Pasionații de grădinărit trebuie să fie atenți și la pământul în care se cultivă cactușii, acestea necesitând o permeabilitate foarte bună.

Pentru colecționarii în permanentă căutare de soiuri inedite, Hornbach pune la dispoziție în luna iulie peste 50 de tipuri de cactuși și plante suculente originare din Italia, Spania, Portugalia și Olanda, printre care se pot regăsi specii: Crassula Portulaca Magical Tree, Crassula Sunset, Echeveria Apus, Aloe Distans, Euphorbia Tirucallisau Portulacaria Afra Variegata. În zona de grădină din magazine vor fi expuse, alături de plante, și toate accesoriile necesare unui proiect  complet de îngrijire.

Prețurile pentru această categorie de plante pornesc de la 6,90 lei și pot ajunge până la 370 lei în cazul unui exemplar matur de o talie considerabilă. Clienţii  beneficiază permanent şi de garanţia creşterii plantelor, acestea având o  calitate ridicată. În cazul reclamaţiilor îndreptăţite, banii sunt returnaţi sau produsele sunt înlocuite, pe o perioadă de 12 luni, pentru arbuşti, tufe, copaci sau trandafiri.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *