Hornbach ne sfătuiește cum să ne transformăm balconul într-un spațiu de relaxare

Odată cu startul sezonului de primăvară, Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, oferă o serie de recomandări pentru amenajarea balconului şi transformarea acestuia într-un spaţiu relaxant şi natural.

HB_Gradina_Balcon

De cele mai multe ori, balcoanele prezintă dimensiuni reduse, astfel încât posibilităţile de amenajare  sunt limitate. Potrivit Hornbach, românii optează pentru amenajarea unei grădini de dimensiuni reduse în balcon, activitate care presupune o atenţie și un strop de creativitate.

Pentru a reda ideea de spaţialitate este important ca decorul să fie conceput pe înălţime şi să se aleagă un singur punct central: arbore, arbust sau pom fructifer. Un alt mijloc prin care se poate oferi iluzia de lărgime este folosirea unor accesorii simple – ghivece clasice, fără modele impunătoare, alături de flori asemănătoare din punct de vedere coloristic.

Cu cât sunt mai puţine culori, cu atât spaţiul va părea mai mare şi mai aerisit. Încărcătura florală nu face decât să dea impresia de spaţiu îngust, astfel că nu este indicat să se planteze multiple specii de flori”, sugerează Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

De asemenea, în spaţiile înguste se pot folosi plante înalte şi subţiri, care se pot modela frumos în jurul ghiveciului, precum plantele căţărătoare cum ar fi clematita, glicina sau trâmbiţa.

Hornbach observă că românii devin mai interesaţi de grădinărit în special în perioada primăverii şi a începutului de vară, interval în care vânzările pe acest segment cunosc o creştere considerabilă, şi aleg plante care sunt uşor de îngrijit şi pot rezista cu succes la temperaturi extreme. Totuşi, pe cât de popular a devenit acest hobby, românii sunt foarte încrezători în abilităţile lor şi rareori apelează la ajutor specializat în acest domeniu, comparativ cu majoritatea europenilor care ţin cont de părerile unui peisagist sau designer de exterior.

Chiar dacă bugetele alocate pentru amenajarea balcoanelor sunt uşor mai mici, acesta se apropie de cel al europenilor şi astfel, interesul pentru produse de calitate, la un preţ corect, este în creştere constantă, potrivit Hornbach.

Astfel, în luna aprilie, Hornbach organizează în toate cele cinci magazine o expoziţie specială prin care clienţii vor avea ocazia să înveţe de la specialiştii companiei tot ce este necesar pentru amenajarea unei grădini de dimensiuni reduse, chiar în cadrul propriului balcon. Clienţii Hornbach vor putea vizita și o expoziţie dedicată metodelor de protecţie şi îngrijire a suprafeţelor din lemn, cu ajutorul cărora se poate menţine nu doar naturaleţea şi culoarea, ci şi aspectul de nou al obiectelor.

Hornbach oferă numeroase vopsele, lacuri şi uleiuri pentru îngrijirea şi protecţia îndelungată a articolelor de lemn, însă lacurile de exterior reprezintă peste 90% din volumul vânzărilor acestui departament. De asemenea, lacurile reprezintă o bună opţiune şi pentru protecţia parchetului, căruia îi pot oferi un luciu mătăsos, rezistent în timp la abraziune şi murdărie”, a mai afirmat Mugurel – Horia Rusu.

Lazurile de exterior, vopseaua şi uleiul pentru lemn se situează pe plan secund în preferinţele românilor, deşi acestea prezintă numeroase avantaje pentru tratarea faţadelor din lemn şi a teraselor, oferind protecţie împotriva radiaţiilor ultraviolete şi a apei, precum şi abilitatea de a preveni înnegrirea specifică, uscarea şi apariţia fisurilor în cadrul lemnului.

Nuanțele preferate de către consumatorii români, Hornbach observă că cele incolore, de nuc, palisandru, mahon şi wenge se află în topul alegerilor. De asemenea, tendinţa de a adopta culori deschise, convenţionale, se păstrează şi în privinţa selecţionării lemnului, unde stilul predominant este cel rustic, caracterizat de nuanţe deschise, cât mai naturale.

Avantajul acestor produse este chiar în compoziţia lor. Astfel, lacurile pe bază de apă nu umflă lemnul, cantitatea care pătrunde în interior fiind foarte mică, iar spre deosebire de produsele clasice pe bază de solvent, lacurile aderă mai uşor pe suport, iar luciul va fi menţinut pe o perioadă îndelungată”, a completat reprezentantul companiei.

Hornbach pune la dispoziţia clienţilor lazura hibrid cu efect perlat, o inovaţie în domeniu care, datorită micro-pigmenţilor care pătrund în profunzimea lemnului, garantează o protecţie îndelungată pentru o perioadă de 7 ani.

În orice caz, pentru eficientizarea procesului, pregătirea suprafeţei înainte de aplicarea produsului este cel mai important aspect. Astfel, este necesar ca lemnul să fie şlefuit, să nu prezinte urme de grăsime sau praf, iar ulterior să primească un strat de grund. Odată parcurşi aceşti paşi, lemnul este pregătit pentru tratamentul protectiv”, a încheiat Mugurel – Horia Rusu.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), construcţii şi Home&Garden.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *