Hornbach Group a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 3,9% în primul semestru din 2017

Hornbach Group a anunțat o creștere a vânzărilor nete cu  3,9% în primul semestru din 2017 ajungând la 1.042,7 milioane de euro (comparativ 1.003,6 milioane euro în perioada similară din anul trecut).

HornbachDupă o creștere disproporționată a profitului în al doilea trimestru, Grupul Hornbach și-a mărit profitul operațional (EBIT) cu 15,2%, până la 175,8 milioane EUR (anul precedent: 152,5 milioane EUR). Acest lucru se datorează în principal creșterii ajustate a vânzărilor magazinelor DIY, o marjă de tranzacționare ușor mai ridicată, precum și îmbunătățirea relațiilor de cost în cadrul Grupului.

La creșterile grupului au contribuit, din nou, operațiunile din afara Germaniei. În timp ce vânzările nete în Germania au crescut cu 0,3% în al doilea trimestru și cu 2,0% în prima jumătate a anului, creșterea în restul Europei a fost de 8,3%, respectiv 9,5%. Ca rezultat, aportul țărilor din afara Germaniei la vânzările grupului în prima jumătate a anului a crescut de la 44,6% la 46,3%.

Activitățile online din cadrul Grupului Hornbach au o contribuție tot mai importantă la performanța vânzărilor. Astfel, începând cu 31 august 2017, Hornbach operează vânzări online în Germania, Austria, Elveția, Olanda, Luxemburg și Republica Cehă. În septembrie 2017, Hornbach-Onlineshop în Slovacia a intrat online. În cel de-al doilea an fiscal 2017-2018, ultimele două onlineshop-uri vor fi puse în funcțiune în Suedia și România.

Fondată   în  anul  1877,  HORNBACH  este  singura  companie  din  domeniul construcțiilor  și  grădinăritului  care  se poate mândri cu o istorie de 6 generații.  În  acest  moment,  concernul  deține  156 de magazine mixte de materiale  de construcții și grădinărit, în nouă țări din Europa (Germania, Austria,  Olanda,  Cehia, Luxembourg, Elveția, Suedia, Slovacia şi România), dintre care 6 în România (Bucureşti  Berceni, Bucureşti Militari, Bucureşti Baloteşti, Braşov, Timişoara şi Sibiu).

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa de retail de bricolaj (DIY), home & deco, home & garden, materiale de construcţii, scule şi unelte.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *